Hyppää pääsisältöön

Nicki Minaj: Tämän takia nykyräppärit pitävät suunsa kiinni poliisien ja mustien ongelmista

Minaj sanoo, että vielä 1990-luvulla räppäreillä oli vaikutusvaltaa.

Nicki Minaj // Kuva: EPA/ANDREW GOMBERT

Räppäri Nicki Minaj kommentoi tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa Yhdysvalloissa tapahtuneita poliisien ja mustien välisiä verisiä yhteenottoja. Nykyräppäreitä on arvosteltu siitä, että he eivät ole ottaneet tarpeeksi kantaa ihon väristä johtuvaan kohteluun.

New Yorkissa asuva ja Trinidad & Tobagossa syntynyt Minaj sanoo, että hiphop-artisteilla oli enemmän vaikutusvaltaa 1980- ja 1990-luvuilla, kun Public Enemyn kaltaiset rapryhmät ottivat usein kantaa poliittisiin asioihin.

- Mielestäni meidän kulttuurillamme oli enemmän voimaa, kun Public Enemyn Fight the Power -biisi tuli. Nyt tilanne tuntuu toivottomalta, Minaj sanoo Rolling Stonelle.

Räppäri sanoo, että yhdysvaltalaisista hiphop-artisteista on tullut varovaisempia kannanotoissaan sen jälkeen, kun Kanye West joutui julkiseen ristituleen kritisoidessaan sitä, miten kehnosti Yhdysvaltain hallinto hoiti maan historian tuhoisimpiin lukeutuvan hurrikaanin, Katrinan, tuhot.

- Hän oli hiphopin epävirallinen puhemies ja hänet revittiin riekaleiksi, Minaj sanoo.

Räppärin mielestä on surullista, että Kanye West ei ole Katrinan jälkeen ottanut kantaa esimerkiksi Fergusonin ampumistapaukseen tai New Yorkin tukehtumistapaukseen. Minaj sanoo mustien lannistuneen, eivätkä he jaksa enää puolustaa oikeuksiaan.

The Guardianin mukaan jotkut vähemmän tunnetut hiphop-artistit ovat osallistuneet mielenosoituksiin Fergusonissa poliisin ampuman Michael Brownin sekä New Yorkissa tukehtuneen Eric Garnerin puolesta. Lisäksi koripalloilija Lebron James ja Derrick Rose ovat pukeutuneet t-paitaan, johon on painettu Garnerin viimeiset sanat ennen tukehtumista.

Lähteet: Rolling Stone, The Guardian