Hyppää pääsisältöön

Pekka Myllykoski: Vuodella on dramaattinen alku

Pekka Myllykoski suurin logo
Pekka Myllykoski Pekka Myllykoski suurin logo Kuva: Yle korkki kiinni

Korkki kiinni -sarjassa Pekka Myllykoskella (1959) on dramaattinen alku. Freud Marx Engels & Jung –yhtyeen laulusolisti ei saa juomaputkea itse poikki, vaan hakeutuu katkolle. Kuvat kertovat tilanteen vaikeudesta kaiken. 6-osainen sarja tiistaisin klo 20 TV1:llä ja Yle Areenassa.

Katkon jälkeen lääkkeet helpottavat raittiuspäätöstä. Kulmakuppila houkuttelee yhä, mutta siellä Pekka pidättäytyy alkoholittomassa oluessa ja aloittaa kuntoilun. Elämään löytyy uusi vaihde, vaikka loppuvuosi saakin karun päätöksen.

Pekka löi ystävänsä ällikällä lupautumalla mukaan viinattomaan vuoteen.

- Toisin kuin luullaan, olen minä joskus ennenkin tehnyt keikkoja selvin päin, hän kuittaa.

Myllykoski opiskeli nuorena lääketiedettä, mutta opinnot jäivät kesken. Hän on toiminut Vihreiden kaupunginvaltuutettuna 1993-2004. Viimeisimmät 30 vuotta Pekka Myllykoski on elättänyt itsensä musiikilla.

Omia juomatottumuksiaan Myllykoski analysoi näin:

- Mä luulen, että siinä on ollut taustalla se, että sitä on jotenkin perverssillä tavalla ihannoinut tällaista myyttiä epäsovinnaista ja itsetuhoista elämää viettävästä taiteilijasta. Mutta sit se taiteilijaelämän leikkiminen on menny vaivihkaa siihen, että on ottanu, oli arki tai juhla. Just eri tavalla, mitä oli siinä taiteilijamyyttijutussa, missä on leikkimeininkiä.

- Huomaamatta homma meni siihen, että kaikki pyöri aikatavalla alkoholin ympärillä, suunnilleen päiväohjelmat piti kattoo sen mukaan missä on se aika ja paikka, ett pääsee pistäytyyn bisselle.

Raittiuden myötä elämään tulee mukaan kuntoilu ja hauskanpito eri urheiluporukoissa. Hän itse kokee, että keikoilla esiintyminen on kankeampaa selvinpäin, mutta bändikaverit ja yleisö ovat eri mieltä.

Sarjan jaksot esitetään tiistaisin klo 20 TV1:llä - ja ne ovat nähtävissä myös Areenassa alkaen klo 20 tiistaisin.

KATSO video Myllykosken ajatuksista vuoden ajanjaksosta:

Sarjan henkilöiden esittelyt:

- näyttelijä Susanna Indrén

- muusikko, näyttelijä Timo Eränkö

- toimittaja Jaakko Selin

- yrittäjät Heidi Ekholm-Talas ja Jonni Talas

LUE lisää sarjasta: Korkki kiinni -sarjan esittely

SARJAN asiantuntijoiden Jussi Kinnusen ja Piia Sumupuun esittelyt jutussa "Oon ollut salatissuttelija - kulissit kunnossa ja kaikki tiptop".

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää