Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Apus

Apus on vaasalainen, vuonna 2010 perustettu popmetal-yhtye, joka jakaa musiikkiaan ilmaiseksi keikoillaan.

Apus - Jo kulunut on kuusi tuntia // Kuva: YleX / Kellari

Kotipaikkakunta: Vaasa

Musiikkityyli: popmetal

Perustamisvuosi: 2010

Kokoonpano: Joni Salomaa - laulu ja kitara, Akseli Kangas - kitara ja taustalaulu, Juho Ahlgren - basso, Valtteri Niemi-Hukkala - koskettimet, Jere Lahti - rummut ja taustalaulu

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Rohkea ratkaisu lähteä sekoittamaan metallista tiluttelua ja progressiivista rockia kevyen kuohkeisiin pop-tunnelmiin. 51koodia, Smak ja vaikkapa Kara ovat operoineet hieman samalla kentällä päästen myös radion soittolistoille. Apusin (Vai Apuksen?) lähtökohdat ovat selkeästi metallisemmat, muttei yhtye tunnu häpeävän itsessään kevyempää pop-puoltakaan. "Jo kulunut on kuusi tuntia"-kappale tarjoilee tyylikkään sekoituksen molempia puolia. Tarttuvuutta ja outoutta sopivassa suhteessa.

Vielä odotamme:

Kun operoi popmetal-genressä, tarkoittaa se sitä, että biiseissä tulee olla niitä koukkuja johon tarrata. Vaikka "Jo kulunut on kuusi tuntia" tarjoileekin ihan kiitettävästi rapalaa mihin tarrata, niin laulumelodian merkitystä ei ole syytä olla korostamatta jatkossa. Mutta liikaa ei tule mutkiakaan vetää suoraksi. Pieni äkkivääryys musiikissa ja sovitusratkaisuissa luo vain bändille persoonallisuutta.