Hyppää pääsisältöön

Pieniä valkoisia valheita

Pieniä valkoisia valheita. Isabelle Ribaud (Pascale Arbillot) ja Vincent Ribaud (Benoit Magimel).
Pieniä valkoisia valheita. Isabelle Ribaud (Pascale Arbillot) ja Vincent Ribaud (Benoit Magimel). Kuva: Pieniä valkoisia valheita. Isabelle Ribaud (Pascale Arbillot) ja Vincent Ribaud (Benoit Magimel). pieniä valkoisia valheita

Elokuva pariisilaisista ystävistä, jotka matkustavat joka kesä rantalomalle vuokraamaansa huvilaan. Vakava onnettomuus nostaa esiin vuosia kätketyt salaisuudet.

Teeman alkuvuoden runsasta ranskalaista elokuvatarjontaa jatkaa Pieniä valkoisia valheita (Les petits mouchoirs, 2010), joka on draamakomedia pariisilaisen ystäväjoukon perinteisestä lomanvietosta. Joka vuosi ravintoloitsija Max ja hänen vaimonsa Véro kutsuvat läheisimmät ystävänsä yhteiselle kesälomalle hienoon huvilaansa meren rannalle. Tällä kertaa sattuma muuttaa kaiken, kun ennen matkaa yksi heistä loukkaantuu vakavasti ja joutuu sairaalaan.

Muut viettävät lomaa aluksi vanhaan malliin, mutta tapahtuma on käynnistänyt reaktioiden ja tunnepurkausten ketjun, jotka johtavat yhteen jos toiseenkin paljastukseen. Osa niistä on romanttisia, osa kipeitä, osa suorastaan koomisia. Yksi kerrallaan ystävät tuovat ilmi asioita, jotka ovat vuosien varrella jäytäneet tai ihmetyttäneet heitä.

Parin tunnin ajaksi katsoja pääsee tämän ystäväjoukon osaksi jakamaan heidän ilonsa ja murheensa.

Pieniä valkoisia valheita oli valmistumisvuotensa suosituin ranskalainen elokuva keräten kotimaassaan viisi ja puoli miljoonaa katsojaa. Sen on ohjannut näyttelijänä uransa aloittanut Guillaume Canet, jonka nykyinen elämänkumppani Marion Cotillard johtaa elokuvan taitavaa näyttelijäkaartia. Taustalla soi paljon maukasta musiikkia erityisesti 1960–1970-lukujen taitteesta.

  • Pieniä valkoisia valheita (Les petits mouchoirs, Ranska 2010) Ohjaus: Guillaume Canet. Pääosissa François Cluzet, Benoît Magimel, Gilles Lellouche, Marion Cotillard, Pascale Arbillot, Valérie Bonneton, Jean Dujardin, Laurent Lafitte, Louise Monot, Anne Marivin.

Teksti: Vesa Nykänen

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa