Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Katja – vamman tuoma häpeä

Tuhkimotarinoiden Katja kirjoittaa tietokoneella.
Tuhkimotarinoiden Katja kirjoittaa tietokoneella. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Katja on kärsinyt koko elämänsä ajan vamman aiheuttamasta häpeästä. Hän on hävennyt kävelyään, olemustaan, itseään, jopa niin paljon, että koulukiusaaminen tuntui hänestä oikeutetulta.

katja haastis
katja haastis tuhkimotarinoita

”Häpeäni oli niin syvä, että sillä haukuttiinko mua tai naurettiinko mulle, ei ollut enää merkitystä. Mähän olin niin ällöttävä, enkä osannut kävellä, joten mä ansaitsin kaiken sen pilkan.” Nyt Katja haluaa päästä häpeästä eroon, sillä hän ei ole enää vastuussa vain itsestään, vaan esimerkkinä pienemmilleen.

Katjan stailauskolmio
Katjan stailauskolmio tuhkimotarinoita

Stylisti Outi Broux auttaa Katjaa löytämään hukatun ulkoisen itsevarmuuden. Lopuksi Outi ojentaa Katjalle kirjekuoressa osoitteen, johon hänen tulee suunnistaa. Määränpäässä Katjan suuri haave toteutuu!

Ohjaus Mape Morottaja.

Linkit päivitetty 6.4.2017

Kommentit
  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.