Hyppää pääsisältöön

Bajadeeri

Kuva baletista Bajadeeri (Bolshoi 2013)
Kuva baletista Bajadeeri (Bolshoi 2013) Kuva: Damir Yusupov bolshoi

Moskovan Bolšoi-baletti esittää mystiseen Intiaan sijoittuvan Petipan ja Minkusin klassikon, joka nähdään Juri Grigorovitšin versiona.
Areenassa 30 päivää

Vuonna 1877 ensiesityksensä saanut teos kertoo pyhän bajadeerin eli temppelitanssija Nikiyan ja soturi Solorin mahdottomasta rakkaudesta. Solorille on järjestetty avioliitto prinsessa Gamzattin kanssa. Prinsessa ja hänen isänsä haluavat Nikyan kuolevan.

Päärooleissa tanssivat Svetlana Zaharova, Vladislav Lantratov, Aleksei Loparevitš ja Maria Aleksandrova. Orkesteria johtaa Pavel Sorokin.

 • Tuotanto: Bel Air Media/Kultura 2013.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

 • Komisario Susikoski oli Ismo Kallion ensimmäinen elokuvarooli

  Kino Suomi esittää kaksi filmiä näyttelijän muistoksi.

  Ismo Kallio (1935–2019) aloitti pitkän elokuvauransa vuonna 1959 jännärissä Kolmas laukaus, suoraan pääosassa. Komisario Susikoski joutuu siinä lomamatkallaan selvittämään agronomin murhaa. Yrjö Nortan harvinainen rikoselokuva perustuu Mauri Sariolan romaaniin Rotat pois laivasta!

 • Eila vastaan Suomen valtio – Tove Idström kirjoitti irtisanotulle siivoojalle sankaritarinan

  Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

  Teeman Kino Suomi muistaa käsikirjoittaja Tove Idströmiä (1954–2019). Elokuva Eila on yksi Idströmille henkilökohtaisesti läheisistä, oman aiheen pohjalta tehdyistä alkuperäiskäsikirjoituksista. Tavallisen ihmisen sankaritarinan taustalla on Idströmin voimakkaasti kokema, vääryyden aiheuttama suuttumus. Teema tiistaina 19.2. klo 21.55.