Hyppää pääsisältöön

Chaplin

Kuva Mario Schröderin tanssiteoksesta Chaplin
Kuva Mario Schröderin tanssiteoksesta Chaplin Kuva: Ida Zenna teeman tanssi

Pieni viiksiniekka, knallihattu ja kävelykeppi. Ei epäilystä kenestä on kyse. Saksalaiskoreografi Mario Schröderiä kuitenkin mietitytti, millainen on oikea Charles Chaplin.

Schröder tulkitsee teoksessaan Chaplinin elämää ja hänen taidettaan ja löytää hassun kulkurin takaa herkän ja tarkasti havainnoivan ihmisen. Chaplin oli myös syvästi oikeudentuntoinen ihminen, joka kuuluisaksi tultuaan ei epäröinyt käyttää ääntään ja pitää heikompien puolta. Pieni kulkuri onnistui lopulta saattamaan naurunalaiseksi suuret diktaattoritkin.

Leipzigin baletti esiintyy. Päärooleissa Tyler Galster (Chaplin) ja Amelia Waller (kulkuri). Teoksen musiiikkina soivat mm. Benjamin Brittenin, Samuel Barberin, Richard Wagnerin, John Adamsin ja myös Chaplinin omat sävellykset. Gewandhaus-orkesteria johtaa Matthias Foremny.

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa