Hyppää pääsisältöön

Talvisota – Pekka Parikan menestyselokuva draamasarjana

Pekka Parikan Talvisota (1989)
Sotamies Pentti Saari (Timo Torikka, vas.), sotamies Vilho Erkkilä (Heikki Paavilainen), sotamies Mauri Haapasalo (Samuli Edelman), sotamies Martti Hakala (Taneli Mäkelä) ja alikersantti Erkki Somppi (Antti Raivio). Pekka Parikan Talvisota (1989) Antti Tuuri,Talvisota (elokuva),Pekka Parikka,talvisota

TV1 torstaisin 31.10. - 28.11.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta perjantaisin klo 23.10, Areenassa 7 päivää
Talvisota-elokuva lauantaina 30.11.2019 klo 13.30 - 16.40

Talvisota (12) on Antti Tuurin ja Pekka Parikan samannimiseen menestyselokuvaan perustuva viisiosainen televisiosarja. Sarja on valmistettu yhtä aikaa elokuvan kanssa ja tavoitteena on ollut laajentaa ja syventää elokuvan näkökulmaa.

Draamasarjan ensimmäisessä osassa JR 23 lähtee lokakuun 13. päivänä 1939 Kauhavalta ylimääräiseen harjoitukseen Seinäjoelle ja edelleen rajan tuntumaan Unnunkosken pieneen karjalaiskylään. I pataljoonaan 4. komppanian ensimmäisessä ryhmässä ovat ne miehet, joiden tarinaa seurataan läpi sodan sotamies Martti Hakalan (Taneli Mäkelä) näkökulmasta.

Rooleissa nähdään Konsta Mäkelä, Heikki Paavilainen, Timo Torikka, Martti Suosalo, Samuli Edelman ja Antti Raivio.

Ykkönen esittää Talvisota-elokuvan talvisodan syttymisen 80-vuotispäivänä lauantaina 30.11.2019 klo 13.30 alkaen.

Ohjaus: Pekka Parikka. Tuotanto: National-Filmi Oy. Sarja on esitetty edellisen kerran Ykkösellä vuonna 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.