Hyppää pääsisältöön

Teresa Välimäen aamupalasmoothie

Katja ja Teresa
Marjasmoothie Katja ja Teresa tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoiden Katja kaipaa uusia vinkkejä aamupalaansa. Teresa Välimäki ehdottaa Katjalle aamupalaksi juomaa eli smoothieta, jolla päivä on helppo aloittaa.

vadelmia smoothiessa
vadelmia smoothiessa tuhkimotarinoita

AAMUPALASMOOTHIE

(2-3 annosta)

4 dl maustamatonta jogurttia tai erilaisia maitoja
1 dl mehua
2 dl hedelmäpaloja, avokadoa tai marjoja maun mukaan
loraus hunajaa

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja surauta tasaiseksi juomaksi. Notkista lopuksi juomaa vielä mehulla tai maidolla, jos smoothie tuntuu liian paksulta.

Lisää aina joukkoon jotain näistä oman ravintoainetarpeen mukaan: kuitua, kuten pähkinöitä, manteleita, leseitä, hiutaleita, mysliä, pellavansiemenrouhetta tai siemeniä, joissa on hyviä rasvoja ja kivennäisaineita.

tuoreita yrttejä (minttua, basilikaa, lehtipersiljaa)

proteiinijauhetta

Smoothien voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä iltana, niin aamulla ei mene aikaa sen tekemiseen.

Keho kuluttaa yön aikana ihmisen proteiinivarastot, joten niitä kannattaa suosia aamulla. Tällöin kannattaa smoothien pohjana käyttää maustamatonta jogurttia tai rahkaa. Nesteenä voi käyttää myös mehuja, joissa ei ole lisättyä sokeria tai erilaisia maitoja. Tavallisen maidon lisäksi kannattaa testata soija-, pähkinä- tai kauramaitoa.

marjasmoothie
marjasmoothie tuhkimotarinoita

Smoothien voi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä iltana, niin aamulla ei mene aikaa sen tekemiseen. Keho käynnistyy paljon paremmin, kun se saa energiaa ja ravintoa heti aamusta!

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.