Hyppää pääsisältöön

Dokumentaristi Stacey Dooley ja Uusi huumesota

Nuoren brittidokumentaristin sarja uusintana Kakkosella keskiviikon myöhäisilloissa. Huom. jaksot katsottavana Yle Areenassakin vain suorana, sillä nettioikeudet oli ainoastaan ensiesityksiin.

Ensimmäiset Stacey Dooley-dokumentit nähtiin TV2:ssa keväällä 2014. Niissä Dooley käsitteli mm. laitonta maahanmuuttoa, talousromahduksen aikaansaamaa työttömyyttä ja äärimuslimeita.

Ylen ohjelmahankkija Katja Karasvaara kehuu löytönsä avoimuutta ja antaumusta. Niiden myötä sekä dokumentaristin itsensä että myös katsojan ennakkoluulot saattavat teemoja käsitellessä muuttua.

Karasvaaran mukaan ei ole liioittelua verrata Dooleyta jopa heittäytyvien dokumenttien supertähteen Louis Therouxiin. Huomionarvoista on myös se, että vaikka käsiteltävät asiat ovat rankkoja, Dooley pyrkii löytämään usein nuorille päähenkilöilleen myös toivoa.

Isossa-Britanniassa Stacey Dooleyn dokumentit on esittänyt BBC Three.

Stacey Dooley: Uusi huumesota

Dokumentaristi Stacey Dooley Autodefensas-ryhmän kanssa.
Stacey Dooley Autodefensas-partion kanssa. Vapaaehtoisista koostuvan, epävirallisen liikkeen ryhmät taistelevat Meksikossa huumekartelleja vastaan. Dokumentaristi Stacey Dooley Autodefensas-ryhmän kanssa. Kuva: Yle/BBC Stacey Dooley,Yle TV2,Yle Areena,dokumenttiohjelmat

22.3. klo 22. Metamfetamiini. Stacey Dooley perehtyy Meksikon lohduttomaan huumebisnekseen. Kun yksi metamfetamiini-tehdas tuhotaan, toinen syntyy hetken päästä tilalle eikä keneenkään voi luottaa.

27.3. klo 23. Ekstaasi. Stacey Dooley seuraa bilehuume ekstaasin reittiä Kamputsean viidakoista Kanadan Vancouveriin, josta on nopeasti tullut yksi synteettisten huumeiden globaaleista keskuksista.

5.4. klo 22. Kannabis. Stacey Dooley matkustaa Afrikan eteläosiin, missä kannabiksesta on kehitetty uusia entistä vahvempia muotoja katukauppaa varten.

Kommentit

Yle TV2