Hyppää pääsisältöön

UMK-tuottaja: Jos tietovuoto on tahallinen, kilpailija suljetaan pois

Uuden Musiikin Kilpailun artistit ja kappaleiden nimet ovat vuotaneet Spotify-musiikkipalvelun kautta viikkoa suunniteltua aiemmin nettiin.

Jos Sirun Mustelmat-kappale on vuodettu tahallaan, niin laulaja suljetaan pois UMK:sta. // Kuva: YleX Kellari

18 UMK-kilpailijaa oli tarkoitus julkistaa ensi tiistaina järjestettävässä pressitilaisuudessa. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että UMK:ssa kisaavat Aikuinen kappaleella Kyynelten lahtiAngelo De Nile kappaleella All for VictoryEeverest kappaleella Love It All AwayHans on the Bass kappaleella LoveshineHeidi Pakarinen kappaleella Bon voyageIda Bois kappaleella KumbayaJärjestyshäiriö kappaleella Särkyneiden sydänten kulmillaJouni Aslak kappaleella Lions and LambsNorlan ”El Misionario” kappaleella No voy a llorar por itOpera Skaala kappaleella Heart of LightOtto Ivar kappaleella Truth or DarePertti Kurikan Nimipäivät kappaleella Aina mun pitääPihka ja Myrsky kappaleella Sydän ei nukuSatin Circus kappaleella CrossroadsShava kappaleella OstarillaSiru kappaleella Mustelmat, Solju kappaleella Hold Your Colours ja Vilikasper Kanth kappaleella Äänen kantamattomiin.

UMK:n tuottaja Anssi Autio on harmistunut vuodosta.

- Ikävää, että UMK-kilpailijat ja biisien nimet vuotivat julkisuuteen. Olemme selvittäneet asiaa eilisestä illasta lähtien ja on käynyt ilmi, että kyseessä on levy-yhtiön virhe. Kaikki on nykyään automatisoitua, myös digijulkaisut, Autio kommentoi YleX:lle.

Ensi tiistaina UMK:n pressitilaisuudessa julkaistaan kuitenkin itse kappaleet ja paljon muita asioita uuteen UMK-kauteen liittyen.

- Koko pajatso ei tyhjentynyt. Julkaisemme pressissä itse kappaleet, musiikkivideot ja paljon ohjelmaan liittyviä uudistuksia.

Vaikka biisien nimet ja esittäjät ovat vuotaneet nettiin, niin varsinaisista kappaleista on vuotanut vain yksi, joka on Sirun Mustelmat. UMK tuotanto selvittää parhaillaan, miten kappale on päässyt vuotamaan.

- Jos se on tahallisesti vuodettu, niin kilpailija suljetaan pois UMK:sta. Joko tilalle otetaan uusi kilpailija tai sitten artisteja on vain yksi vähemmän.

UMK-laulukilpailun kautta valitaan Suomen edustaja Eurovision-laulukilpailuun, joka käydään tänä vuonna Itävallassa. Viime vuonna UMK:n voitti Softengine.