Hyppää pääsisältöön

The Zen of Bennett

The Zen of Bennett.
The Zen of Bennett. Kuva: Yle Kuvapalvelu the zen of bennett

"En ole koskaan esittänyt huonosti kirjoitettua laulua."

The Zen of Bennett on legendaarisen laulajan intiimi henkilökuva. Dokumenttielokuvassa 85-vuotias Tony Bennett muistelee yli 60 vuotta kestänyttä uraansa, kertoo viimeisimmästä levytysprojektistaan Duets I-II sekä selittää elämän- ja taiteenfilosofiaansa.

Vuonna 1926 Queensissa italialaiseen siirtolaisperheeseen syntynyt Bennett on paitsi 17 Grammya voittanut laulaja ja amerikkalaisen showbisneksen ahkerimpiin esiintyjiin kuuluva tyyli-ikoni myös suorasanainen rasismin ja sodan vastustaja.

Dokumentissa seurataan erityisesti Duets II -levyn äänityksiä. Duettokumppaneina mukana ovat Norah Jones, Lady Gaga, John Mayer, Michael Bublé, Andrea Bocelli, Aretha Franklin ja Amy Winehouse. Winehousen kanssa esitetty Body and Soul jäi Winehousen viimeiseksi levytykseksi.

Dokumentin on ohjannut Unjoo Moon. Sen ensiesitys Teemalla oli toukokuussa 2013.

Dokumentin valmistumisesta on kulunut yli kaksi vuotta, mutta Bennett, 88, on yhä luomisvoimiensa huipulla: Teema esittää 22.2. Yle Livessä konserttitaltion Tony Bennett ja Lady Gaga (Cheek to Cheek Live), jossa kahden eri sukupolven supertähdet esittävät yhdessä suuria jazzklassikkoja New Yorkin Lincoln Centerissä heinäkuussa 2014. Bennettin ja Lady Gagan yhteinen albumi Cheek to Cheek nousi viime vuonna Amerikan levymyyntitilastojen ykköseksi, mikä teki 88-vuotiaasta Bennettistä vanhimman Billboard-ykkösen kautta aikojen.

  • The Zen of Bennett (The Zen of Bennett), USA 2012. Dokumenttielokuva, ohjaus Unjoo Moon.

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa