Hyppää pääsisältöön

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Sipuli 2.0

sipuleita
Sipuleita sipuleita Kuva: User:Colin / Wikimedia Commons sipuleita

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeen: Siideriin keitetty sipulikeitto

Santeri Vuosara kokkaa
Santeri Vuosara Santeri Vuosara kokkaa Kuva: Yle / Kaisa Pulakka santeri vuosara

Siideriin keitetty sipulikeitto

sipulikeitto

500 g sipulia puolikkaina viipaleina
3 rkl voita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
kana- tai kasvislientä
3 dl kuivaa siideriä
suolaa
jauhettua mustapippuria

Sipulikeitto lautasella
Sipulikeitto Sipulikeitto lautasella Kuva: Yle / Kaisa Pulakka sipulikeitto

leivät:

4 kpl paahdettua noin 1 cm leipäviipaletta
oliiviöljyä
1 dl raastettua parmesaania
1/2 dl paahdettua sipulia
1/2 dl persiljasilppua
puolikkaan sitruunan kuori, keltainen osa hienona raasteena

Kuullota sipuleita ensin ilman rasvaa kattilan pohjalla koko ajan rauhallisesti puulastalla käännellen, sitten vielä voissa ja öljyssä, pitkään ja rauhassa. Lisää ja uhot ja sekoittele edelleen hetki.
Lisää neste ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla pikku hiljaa kiehuen ainakin tunti.

Sekoita parmesaaniraaste, persilja, paahdettu sipuli ja sitruunankuori kulhossa. Paahda leivät rapeiksi uunissa tai paahtimessa ja pirskottele päälle oliivöljyä.

Annostele keittoa lautasille, upota päällysteyt leivät keittoon ja tarjoile.

Santeri Vuosaran blogi

Kaisa Pulakka: 5 (kulttuurihistoriallista) syytä miksi kaikkien kannattaisi syödä sipulia

Kesäkeiton syvin olemus: Sipuli – sopiva häälahja?

Punakaaleja ja sipuleita, maalaus; Red cabbages and onions
Vincent van Gogh: Red cabbages and onions Punakaaleja ja sipuleita, maalaus; Red cabbages and onions Kuva: Wikimedia / YwGOVQOkwRyuCA at Google Cultural Institute punakaali
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka