Hyppää pääsisältöön

Kuolleeksi julistetusta sotakuvaajasta tuli rauhankuvaaja

Tim Pagen elämäntarina on uskomaton: mies on julistettu kuolleeksi useita kertoja. Teini-ikäisenä Englannista liftaamaan lähtenyt poika päätyi sota- ja rock-kuvaajaksi 1960- ja 70-luvuilla. Sen jälkeen hänestä tuli rauhankuvaaja. Stradan Joonatanilla oli kunnia päästä saunomaan kuvaajalegendan kanssa.

kun olet nähnyt tuonpuoleiseen, ei mikään tunnu enää merkitykselliseltä

Moottoripyöräonnettomuus muutti kohtalokkaalla tavalla Tim Pagen elämän; "kun olet nähnyt tuonpuoleiseen, ei mikään tunnu enää merkitykselliseltä". Onnettomuudesta toivuttuaan nuori mies lähti seikkailemaan Eurooppaan ja Aasiaan, jossa päätyi lopulta sotakuvaajaksi. Itseoppinut valokuvaaja kuvasi myös rokkitähtiä ja seikkaili legendaarisen gonzotoimittaja Hunter S. Thompsonin kuvaajana. Page oli tosin Thompsonin mielestä liian sekopäinen; kun Thompson sai 1970-luvulla kommennuksen Vietnamiin, hän ei suostunut ottamaan sotakuvaaja Pagea mukaan turvallisuussyistä.

Tim Page saunoi Suomen vierailullaan Stradan Joonatanin kanssa.
Tim Page saunoi Suomen vierailullaan Stradan Joonatanin kanssa. Kuva: Olli Laine / Yle sotakuvaus

Strada tapasi nykyään Australiassa asuvan Tim Pagen hänen Suomen matkallaan. Joonatan pääsi jututtamaan kuvaajalegendaa saunan lauteille. Uskomaton tarina ryyditettynä Pagen upeilla valokuvilla, ole hyvä!

Katso lisää:
Vietnam's Unseen War

Kommentit
 • Avaruusromua: Viestejä avaruudesta?

  LGM-1 ja muut pulsarit soivat uudessa musiikissa.

  Nuo säännölliset pulssimaiset signaalit vaikuttivat siltä kuin joku lähettäisi niitä tarkoituksella, kuin joku tahtoisi ottaa meihin yhteyttä. Niinpä tähtitieteen opiskelija Jocelyn Bell Burnell alkoi kutsua tuota signaalia lähettävää avaruuden kohdetta nimellä LGM-1, Little Green Men One. Hän oli juuri löytänyt ensimmäisen milloinkaan havaitun pulsarin. Nyt yli puoli vuosisataa myöhemmin pulsarit soivat uudessa musiikissa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Ottaisitko taksikuskin mukaasi ostoksille tai oopperaan?

  Tulevaisuuden taksi voisi tarjota seuraa yksinäiselle.

  Hämmästyin hieman, kun Posti kuljetti kotiin ja asensi paikalleen verkkokaupasta ostamani kodinkoneen ja vei vielä mennessään kierrätettäväksi vanhan laitteen. Kuinka kätevää! Tällaista palvelujen yhdistelyä tarvitaan lisää.

 • Avaruusromua: Kaikki maailman etätyölaiset, rentoutukaa!

  Etätyössäkin voi stressaantua, musiikki auttaa!

  Etätyö on työtä, jota ei tehdä työpaikalla, vaan jossakin muualla. Jotkut ovat sitä mieltä, että etätyö on vähemmän stressaavaa kuin niin kutsuttu toimistotyö, ehkä siksi, että etätyössä työntekijä kokee olevansa vapaampi. Amerikkalainen Ken Elkinson tekee musiikkia yhä kasvavalle etätyöntekijöiden joukolle. Hän on sitä mieltä, että etätyössäkin voi stressaantua ja siihen voi auttaa esimerkiksi musiikki. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri