Hyppää pääsisältöön

Viestikyyhky pelastaa sotamiehiä

Kirjailija Heli-Maija Heikkinen
Esikoiskirjailija Heli-Maija Heikkinen Kirjailija Heli-Maija Heikkinen Kuva: Minervakustannus heli-maija heikkinen

Viestikyyhkyjen kasvattaja Frans määrätään Suomessa vuonna 1944 tappamaan kaikki kyyhkyt ja antamaan ne sotavammasairaalaan ruuaksi. Hän kieltäytyy ja salakuljettaa arvokkaista linnuista osan Tanskaan.

Esikoiskirjailija Heli-Maija Heikkinen on keksinyt aiheensa tarinaan tutkiessaan sotahistoriaa. Suomessa käytettiin toisen maailmansodan aikana kyyhkysiä viestinviejinä. Tanskasta Leo Ekberg oli tuonut Suomeen 200 kyyhkystä jo vuonna 1926. Merivoimilla oli koulutettuja kyyhkyjä ja kyyhkylakka vielä 1940-luvun puolivälissä Helsingin rannikolla.

kyyhkyjä lentää harmaalla taivaalla
kyyhkyjä lentää harmaalla taivaalla kyyhkysparvi

Heikkinen kirjoittaa elävästi kuinka yksi kyyhky pelastaa venäläisten puolelle mottiin jääneen suomalaisen sotilasjoukon. Vaikka hänen kuvittelemansa henkilöt ovat keksittyjä, silti niissä on joitain yhtymäkohtia historian tapahtumiin ja hahmoihin.

Yle Radio1 Viikon kirja Heli-Maija Heikkinen ja Viestikyyhkyupseeri 13.01.2015 klo. 17.20
Yle Areena 13.01.2015 klo 17.20

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri