Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote: Nämä 18 artistia kilpailevat Uuden Musiikin Kilpailussa! Uudistettu UMK alkaa 7.2.

UMK15-logo
UMK15-logo Kuva: Yle uuden musiikin kilpailu 2015

Nämä 18 artistia kilpailevat Uuden Musiikin Kilpailussa! Uudistettu UMK alkaa 7.2. klo 21 Kakkosella ja osoitteessa yle.fi/umk! #UMK15

UMK:ssa nähdään 18 kilpailijaa, joiden biisit, musiikkivideot ja esittelyt löytyvät osoitteesta yle.fi/umk.

Ensimmäisessä UMK:ssa 7.2. kilpailevat: Hans On The Bass, Norlan El Misionario, Pertti Kurikan Nimipäivät, Pihka ja myrsky, Satin Circus ja Vilikasper Kanth.

Toisessa UMK:ssa 14.2. kilpailevat Eeverest, Jouni Aslak, Opera Skaala, Otto Ivar, Shava ja Siru.

Kolmannessa UMK:ssa 21.2. kilpailevat Aikuinen, Angelo De Nile, Heidi Pakarinen, Ida Bois, Järjestyshäiriö ja Solju.

Ohjelmat ovat suoria lähetyksiä. Jokaisesta show’sta 3 kilpailijaa jatkaa yleisöäänillä 28.2. järjestettävään UMK-finaaliin, jossa kilpailee siis 9 artistia. Yksi korjaa lopuksi koko potin ja pääsee edustamaan Suomea Wienin Euroviisuihin toukokuussa.

Tänä vuonna UMK:ssa nähdään ilon, värin ja karnevalistisen show-kabareen juhlaa – juuri niin kuin Euroviisuissa kuuluukin olla. Puikoissa ovat alan kansainväliset ammattilaiset: taiteellinen tuottaja Elias Koskimies, show-tuottaja Reija Wäre ja ohjaaja Juha-Matti Valtonen. Tuomareita ei enää nähdä, vaan yleisö äänestää artistit jatkoon ensimmäisestä ohjelmasta lähtien. Kaikki äänestystuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

Artistien musiikkivideot nähdään Kakkosen ja Areenan esikatseluohjelmassa 31.1. klo 20.40. Raadissa niitä ruotimassa ovat mm. Cristal Snow ja Toni Wirtanen.

Akkreditoituminen kaikkiin livelähetyksiin ja finaaliin on alkanut. Ilmoittaudu osoitteeseen pia.ljungman@yle.fi

Tervetuloa mukaan! Tästä se lähtee - ja Wieniin tämä päättyy! UMK 2015 lauantaisin 7.2. alkaen klo 21 Kakkosella, Areenassa ja osoitteessa yle.fi/umk sekä svenska.yle.fi/eurovision

Lisätiedot: vastaava tuottaja Anssi Autio, , 0407490047

Pressimateriaalit ja haastattelut: Mari Wainio, mari@mellakkahelsinki.fi, 0408280508,
Pia Ljungman, pia.ljungman@yle.fi, 0405181754

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.