Hyppää pääsisältöön

Super Duper Alice Cooper

Super Duper Alice Cooper, 2014.
Hui! Alice Cooper poseeraa. Super Duper Alice Cooper, 2014. Kuva: Yle Kuvapalvelu super duper alice cooper

"Puoliksi mies, puoliksi nainen, puoliksi avaruusolio, joka tappoi kanoja." Dokumenttielokuva Alice Cooperista uusitaan Teemalla 4.9.2016 klo 21.

Super Duper Alice Cooper on eeppinen, seksin, päihteiden ja rock’n’rollin täyteinen tarina tosielämän tohtori Jekyllistä. Miehestä, josta tuli hirviö.

Alice Cooper, omaa sukua Vincent Furnier, on saarnamiehen poika Detroitista. Hän aloitteli rock-uraansa pitkään ja hartaasti ennen kuin löysi oman tyylinsä enemmän ja vähemmän sattumalta. Paljon tarinoita kerrotaan siitä, mistä hänen taiteilijanimensä on peräisin, miten bändi sai levytyssopimuksen – ja mitä oikein tapahtui eräälle kanalle Torontossa vuonna 1969. Loppu on joka tapauksessa rock- ja metallihistoriaa.

1970-luvulla Alice Cooper rikkoi rajoja vanhempien kauhuna ja toi showmiehen elkeet shock rockiin. Alice Cooperin musiikki ja lavaesiintymiset loivat alkutyypin, jota lukemattomat artistit Kissistä ja Venomista Marilyn Mansoniin ja Lordiin ovat mukailleet.

Alice Cooper pitelee irtonaista vauvanuken päätä lavalla vuonna 1972
Shock rock! Alice Cooper pitelee irtonaista vauvanuken päätä lavalla vuonna 1972 halloween,Teemalauantai

Alice Cooperin eläessä omaa elämäänsä Vincent Furnier kävi niin monen rokkarin tavoin itsetuhon porteilla, mistä hän onnistui juuri ja juuri vetämään itsensä takaisin. Monta kertaa lavalla nähty hautakivi oli lähellä vaihtua oikeaksi, mutta Alicen ja Vincentin taistelu miehen sielusta päättyi Vincentin voittoon – ainakin toistaiseksi.

Vuonna 2014 valmistunut Super Duper Alice Cooper on animaatiota hyödyntävä, tyylitelty dokumenttielokuva tai "Doc Opera", kuten tekijät sitä kutsuvat. Alice Cooperin eli Vincent Furnierin itsensä lisäksi mukana ovat muun muassa Elton John, Bernie Taupin, Johnny Rotten, Iggy Pop, Wayne Kramer, Dee Snider, Alice Cooperin puoliso ja äiti, alkuperäisen yhtyeen jäsenet sekä legendaarinen manageri Shep Gordon.

Elokuvan ohjaajista Scot McFadyen ja Sam Dunn tunnetaan Teemalla nähdyistä Metal Evolution -dokumenttisarjasta sekä kiitetystä dokumenttielokuvasta Rush: Beyond The Lighted Stage. Heidän lisäkseen Alice Cooper -elokuvaa on ollut ohjaamassa Reginald Harkema.

Super Duper Alice Cooper sai Suomen-ensi-iltansa Teemalla tammikuussa 2015.

  • Super Duper Alice Cooper, Kanada 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Reginald Harkema, Scot McFadyen ja Sam Dunn. (12)
Super Duper Alice Cooper, 2014.
Tervetuloa painajaiseeni! Super Duper Alice Cooper, 2014. Kuva: Yle Kuvapalvelu super duper alice cooper
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa