Hyppää pääsisältöön

Lääkärileikki – testaa, olisiko sinusta lääkäriksi!

Lääkärileikki. Olisiko sinusta lääkäriksi?
Lääkärileikki. Olisiko sinusta lääkäriksi? Kuva: Shutterstock, Yle / Annukka Palmén-Väisänen Kandit,lääkärit,terveys,lääketiede

Uskotko tietäväsi lääketieteestä tavallista enemmän? Nyt on aika panna luulot puntariin ja testata, millainen lääkäri sinä olisit! Testin voi tehdä monta kertaa – kysymykset vaihtuvat joka kerta!

Kysymykset on tehty yhteistyössä lääkäreiden, tamperelaisen Peukaloruuvi-ryhmän ja Kuopion lääketieteen opiskelijoiden kanssa. Testiä ovat olleet tekemässä myös Jari Särkkä, Mari Clusius ja Annukka Väisänen Yleltä.

Oletko kiinnostunut enemmän eläimistä kuin ihmisistä? Kandit-sarjan viidennellä tuotantokaudella hoidetaan hevosia, koiria ja muita karvaisia potilaita. Katso jaksot Areenassa!

Edit 30.4.2019: Testi siirretty Yle Oppimisen sivulle ja lisätty linkki uusiin Kandit-sarjan jaksoihin.

Kommentit
 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.