Hyppää pääsisältöön

Pertti Kurikan nimipäivät uskoo UMK-voittoon: Softengine pärjäsi, miksi emme mekin

Laulaja Kari Aalto sanoo, että elämässä pitää kokeilla uusia haasteita.

Pertti Kurikan Nimipäivät osallistuu Uuden musiikin kilpailuun. // Kuva: YLE

Uuden musiikin kilpailuun osallistuvan Pertti Kurikan Nimipäivien laulaja Kari Aalto pitää punkbändin voitonmahdollisuuksia hyvinä. Laulaja vastaa nopeasti YleX:n kysymykseen siitä, millä tavalla vuoden 2015 UMK voitetaan.

- Hyvällä Powerilla ja kunnialla, Aalto sanoo.

- Jos meidän bändi voittaa, niin olen onnellinen, kitaristi Pertti Kurikka lisää.

Bändin kilpailubiisi on nimeltään Aina mun pitää ja laulaja Kari Aalto kertoo sen syntyneen vaivattomasti.

- Ei biisiä ollut vaikea tehdä mun mielestä. Pertti sen sävelsi ja minä sen sanoitin, koska olen PKN:n laulaja, Aalto sanoo.

- Täytyy sanoa, että nopeasti mä biisin teen, Kurikka lisää.

Pertti Kurikan Nimipäivät on perustettu vuonna 2009 ja bändiltä on ilmestynyt tähän mennessä viisi EP:tä sekä yksi kokoelma-albumi. Bändi on tehnyt keikkaa myös Suomen rajojen ulkopuolella, esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Keski-Euroopassa.

Laulaja Kari Aalto sanoo, että bändi päätti lähteä Uuden musiikin kilpailuun, kun sitä kysyttiin mukaan.

- Me mietittiin asiaa. Sit me päätettiin, että lähdetään. Se on niin kuin mulla on aina elämässä kriteeri, että pitää mennä eteenpäin ja pitää ottaa uusia haasteita. Se oli sitten kiva, kun on tällainen mahdollisuus osallistua suureen kilpailuun, Aalto sanoo.

Haastattelussa mukana oleva basisti Sami Helle komppaa bändikaveria ja sanoo, että häntä ei paljon tarvinnut suostutella mukaan kilpailuun.

- Olen katsonut vähän aiemmin UMK:ta ja olen tykännyt. Tiedän Softenginen, joka oli viimeksi mukana. Katsoin, että koska nekin pärjäsivät, niin miksemme mekin voisi yhtä hyvin olla siellä. Jos ei yritä, niin ei voi saavuttaa mitään, Sami Helle sanoo.