Hyppää pääsisältöön

Satin Circus on saanut uuden laulajan – kuuntele biisi

UMK:ssa mukana oleva Satin Circus -yhtye on saanut laulaja-kitaristi Kristian Westerlingin rinnalle uuden laulajan bändin basistista Paul Uotilasta.

Satin Circus haluaa voittaa UMK:n.

Paul lauloi bändin debyyttilevyllä vain stemmoja, mutta Crossroads-nimisellä UMK-biisillä basisti on saanut pääroolin. Myös Satin Circuksen UMK-musavideo esittelee Paulin yhtyeen keulilla.

Paul on käynyt ahkerasti laulutunneilla jo muutaman vuoden ajan. Ajatus kahdesta laulajasta lähti demoista.

- Tuntui luonnolliselta, että biisintekijä laulaa itse. Nyt tämä tuntui hauskalta idealta. Ensimmäisellä levyllä ei vielä ajateltu, että näin voi tehdä, Paul kertoo YleX:lle.

Alun perin kukaan nykyisistä Satin Circus -yhtyeen muusikoista ei laulanut, vaan bändin solistina toimi Euroviisuistakin tuttu Paradise Oskar.

- Ironista kyllä, hän meni just silloin Euroviisuihin, eikä aikaa bändille enää jäänyt. Krippe oli laulanut meistä eniten, joten hän oli luonteva valinta laulajaksi. Samalla me kaikki muutkin menimme laulutunneille. Jännä linkki, että mennään nyt itse UMK:hon, kun Euroviisut veivät meiltä laulajan aikoinaan.

Uuden Musiikin Kilpailuun voitto mielessä

Satin Circus osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun tosissaan. Etenkin Paul on fanittanut UMK:ta ja Euroviisuja jo pitkään.

- Olen seurannut Euroviisuja vuodesta 2001 lähtien tosi tarkasti. Mulle Euroviisut on aina ollut tosi lähellä sydäntä. Viime vuoden UMK-show oli todella hyvä ja olimme bändin kanssa kattomassa, kun Softengine voitti. Salaa pitää olla tavoite viisufinaalissa. On hölmöä pelata futistakaan, jos haluaa hävitä.

Satin Circuksella ja viime vuoden UMK-voittajalla Softenginellä on sama levy-yhtiö, Sony Music. Kaveribändi onkin antanut UMK-debytanteille muutaman vinkin.

- Softenginen jätkät sanoivat, että siellä on yllättävän fanaattisia faneja. Se on tosi makeeta, pitää varautua hysteriaan.

Katso musavideo alta.