Hyppää pääsisältöön

Arkistojen salat

Marilyn Monroe saapuu Koreaan 15.2.1954
Marilyn Monroe saapuu Koreaan 15.2.1954 Marilyn Monroe saapuu Koreaan 15.2.1954 arkistojen salat

Ranskalaissarjassa perehdytään 1900-luvun historiallisiin tapahtumiin lähilukemalla arkistofilmejä. Kuka on kuvassa, kuka puuttuu? Miksi kamera oli suunnattu juuri tänne? Kuka istuu kenen vieressä?

Arkistojen salat -sarja vie meidät muun muassa kuningatar Elisabetin kruunajaisiin ja punaisten khmerien leireille, Saigonin valtaukseen ja Ranskan ympäriajoon. Seuraamme niin John F. Kennedyn Berliinin-vierailua kuin hautajaisia muutamaa kuukautta myöhemmin sekä perehdymme uutisfilmeihin Marilyn Monroen yllätysvierailusta amerikkalaisotilaiden luona Korean sodassa.

Katsomalla kuvia uudestaan ja tarkemmin sarja paljastaa, miten historiaa on kuvissa käsitelty, kerrottu ja manipuloitu. Jokainen kuva tutkitaan ja analysoidaan huolella, kunnes sen salat paljastuvat. Sarja tutkii, mikä voima kuvilla on kertoa toisin. Se herättää kysymyksen: näemmekö sen mitä tiedämme vai voimmeko kuvan avulla tietää enemmän?

Arkistojen salat -sarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Serge Viallet.

Sarjaan on tulossa uusia jaksoja, jotka nähdään Teemalla syksyllä 2015.

Buffalo Bill 1910

Buffalo Bill oli aikanaan suuri ja maineikas biisoninmetsästäjä. Hän tuli tunnetuksi ratsuväen tiedustelijana George Armstrong Custerin joukoissa. William F. Codyn kuvaamat filmipätkät Buffalo Billistä maalaavat toisenlaista kuvaa legendasta. Vuosina 1894-1916 kuvatut otokset paljastavat Buffalo Billin läheiset suhteet intiaaniheimojen päälliköihin. Kuvamateriaalia legendan villin lännen show'sta, joka kiersi ympäri Yhdysvaltoja ja Eurooppaa yli 30 vuoden ajan, pidetään lännenelokuvien esikuvana.

De Gaulle Pariisissa 1944

Elokuun 26. päivänä 1944 kenraali Charles de Gaulle saapui vapautettuun Pariisiin hurraavan väkijoukon saattelemana. Kulkueen päästyä Notre Damen katedraalin edustalle useampi laukaus kajahti ilmassa ja sai väkijoukon paniikkiin. Kuuluisa kameramies Gaston Madru kuvasi tulitaistelua Notre Damen edessä usean minuutin ajan. Kuitenkin suurin osa kuvamateriaalista oli pitkään unohdettu tai kadonnut. Kuinka näin pääsi käymään?

Suora lähetys Kuusta 1969

Heinäkuun 21. päivänä 1969 noin 600 miljoonaa televisionkatsojaa todisti, kuinka Neil Armstrong asteli Kuun pinnalla ensimmäisenä ihmisenä. Historiallisen tapahtuman ikuistaminen suorana lähetyksenä oli NASAn tarkasti suunnittelema ja tuottama projekti. Mutta kuka kuvasi Armstrongia, kun tämä laskeutui aluksesta ja astui Kuun pinnalle?

Salamurha Marseillessa 1934

Lokakuun 9. päivä vuonna 1934 Jugoslavian kuningas Aleksanteri I saapui Marseillen satamaan Ranskaan viralliselle valtionvierailulle. Muutan minuutin kuluttua kuningas ammuttiin aivan lähietäisyydeltä. Ampuja oli Makedonian vallankumousliikkeen jäsen. Tämä oli ensimmäinen poliittinen murha, joka saatiin filmille. Kuvamateriaali paljastaa suuria aukkoja turvajärjestelyissä.

Lindbergh yli Atlantin 1927

Aamukoitteessa toukokuussa 1927 pieni lentokone lähti matkaan Long Islandilta New Yorkista Atlantin toiselle puolelle niin täynnä polttoainetta, että matkasta tulisi varmuudella hankala. Muutaman päivän päästä nuori ja ujo lentäjä Charles Lindbergh oli sankari. Mutta oliko teossa todella tarpeeksi aineksia hurmokselle, jonka tapaus sai aikaan uutiskatsauksissa Ranskassa, Belgiassa ja Englannissa?

Ydinkoe Bikinillä 1946

Juuri mikään toinen uutistapahtuma ei ole ollut yhtä seurattu kuin Bikinin atolleilla vuonna 1946 tehdyt ydinkokeet. Miksi niin monet kamerat halusivat ikuistaa ydinkoeräjähdykset juuri toisen maailmansodan jälkeen? Entä mikä yhteys ydinkokeilla on kuuluisaan kaksiosaiseen uima-asuun?

Le Mansin onnettomuus 1955

Kesäkuun 11. päivänä 1955 yli 200 000 ihmistä kerääntyi katsomaan autourheilun kuuluisinta kilpa-autotapahtumaa, Le Mansin 24 tunnin ajoa. Hetkessä kaikki muuttui: yksi kilpa-autoista sinkoutui katsomoon ja räjähti. Yhtäkkiä Le Mansista tuli historiaan jäävän autourheiluonnettomuuden näyttämö.

Marilyn Koreassa 1954

Helmikuun 15. päivänä 1954 Hollywoodin suurimpiin kuuluva tähti Marilyn Monroe keskeytti häämatkansa baseball-tähti Joe DiMaggion kanssa Japanissa esiintyäkseen amerikkalaisille sotilaille Koreoiden rajalla. Mitä sotilaiden taltioima kuvamateriaali paljastaa Monroen neljästä päivästä jääkylmillä vuorilla? Olivatko Monroe ja DiMaggio todella Japanissa häämatkalla? Marilyn Monroen avioliitto Joe DiMaggion kanssa oli lyhyt ja myrskyisä. Liitto kariutui yhdeksässä kuukaudessa.

Hindenburgin räjähdys 1937

Toukokuun 6. päivänä 1937 neljä kameramiestä odotti kuuluisan ilmalaivan Hindenburgin saapumista Lakehurstiin New Jersey'iin, New Yorkin ulkopuolelle. Laskeutuessaan määränpäähänsä 245-metrinen saksalainen ilmalaiva räjähti aivan kameramiesten silmien edessä - ja kaikki tämä päätyi filmille. Mitä yksi historian isoimmista skuupeista sai aikaan?

Kennedyn hautajaiset 1963

Välittömästi John F. Kennedyn salamurhan jälkeen marraskuussa 1963 USA:n suurimmat televisiokanavat omistivat kaiken lähetysaikansa tragedialle useamman päivän ajan. Ensimmäistä kertaa television historiassa USA:n suurimmat televisioyhtiöt ABC, CBS ja NBC toimivat yhteistyössä. Juuri näinä surullisina marraskuun päivinäkö amerikkalainen televisio lunasti paikkansa ykkösmediana?

Monacon häät 1956

Huhtikuussa 1956 Grace Kelly, yksi Hollywoodin suurimmista filmitähdistä, meni naimisiin pikkuvaltio Monacon ruhtinas Rainier III:n kanssa. Häät saivat maailman lehdistön hullaantumaan. Oliko liitto rakkauden voitto vai pienen maan pelastusoperaatio? Miten Ranskan televisio onnistui nappaamaan tapahtuman lähetysoikeudet amerikkalaisten nenän edestä? Ja miksi MGM-elokuvastudio kustansi filmitähden hääpuvun, kun tämä oli ilmoittanut lopettavansa elokuvien teon?

Kennedy Berliinissä 1963

USA:n presidentin John F. Kennedyn vierailu Länsi-Saksassa kesäkuussa 1963 oli odotettu tapaus. Viimeinen etappi oli vastikään muurilla saarrettu Länsi-Berliini. Satojentuhansien ihmisten edessä Kennedy lausui kuolemattomat sanat: ”Ich bin ein Berliner.” Kuka oli keksinyt repliikin ja miksi se lausuttiin saksaksi? Ja miksi juuri Länsi-Berliini oli tärkeä matkakohde?

Tapaus Lindbergh 1936

Lehdistö seurasi 3.4.1936 saksalaisen Bruno Richard Hauptmannin teloitusta lentäjäsankari Charles Lindberghin lapsen murhasta. Lindberghin lapsen kidnappausta nimitettiin vuosisadan rikokseksi, ja lehdistö käytännössä tuomitsi syytetyn ennen oikeudenkäyntiä. Hauptmann itse vannoi syyttömyyttään loppuun asti. Tämän oikeusjutun jälkeen uutiskamerat häädettiin Amerikan oikeussaleista vuosiksi.

De Gaulle Quebecissä 1967

”Vive le Québec libre!” huusi Ranskan presidentti Charles de Gaulle valtiovierailulla Kanadassa kesällä 1967 ja aiheutti diplomaattisen skandaalin. Se oli niin suuri uutinen, että Kiinassa jouduttiin ensi kertaa keksimään kirjoitusmerkit nimelle Quebec. Oliko de Gaullen huudahdus pelkkä päähänpisto vai harkittu provokaatio?

Tour de France 1959

Vuonna 1959 Ranskan televisio lähetti ensimmäistä kertaa kuvaa Ranskan ympäriajosta. Helikopterista kuvatut otokset olivat tekninen saavutus, vaikka katselukokemuksena ne eivät olleet mitään huimaavaa. Kuitenkin televisiointi teki perinteikkäästä kisasta kansainvälisen mediatapahtuman.

Šaahi Persepoliksessa 1971

Lokakuussa 1971 Iranin šaahi Mohammed Reza Pahlavi vietti Persian valtakunnan 2500-vuotisjuhlaa mahtipontisesti muinaisen Persepoliksen raunioilla. Mikä sai kuninkaalliset ja muut isokenkäiset ympäri maailman matkustamaan autiomaan keskelle pystytettyyn leiriin? Miten šaahin mahtailu kääntyi lopulta häntä itseään vastaan?

Punaisten khmerien omat kuvat 1975

Huhtikuussa 1975 punaiset khmerit ottivat vallan Kambodžassa, ja sen jälkeen maa oli neljä vuotta miltei täysin eristyksissä ulkomaailmasta. Vain kommunistinen Kiina tuki hallitusta, joka sulki rajat Thaimaan, Laosin ja Vietnamin suuntiin. Phnom Penhin elokuvateatterit suljettiin, silti punaiset khmerit tuottivat paljon propagandafilmejä. Kuka niitä teki ja mitä yleisöä varten?

Tiananmenin protesti 1989

Opiskelijat miehittivät suunnattoman Taivaallisen rauhan aukion Pekingin sydämessä keväällä 1989. Maailma seurasi ennenkuulumattomia tapahtumia, kunnes kommunistinen hallitus murskasi demokratiaa vaatineet protestit verisesti. Millainen uhka opiskelijat todella olivat hallitukselle? Ja mistä paikalle yhtäkkiä ehti satoja ulkomaisia toimittajia?

Britannian kruunajaiset 1953

Elisabet II kruunattiin kuningattareksi 2.6.1953. Se päivä jää myös yleisradiotoiminnan historiaan: on laskettu, että juuri tuolloin Britanniassa televisionkatselijoiden lukumäärä ensi kerran ylitti radionkuuntelijoiden määrän. Sata miljoonaa ihmistä ympäri maailman seurasi suoraa lähetystä. Kuitenkin muiden muassa Winston Churchill oli vastustanut televisiointia. Monet pelkäsivät kuninkaallisen mahtailun lietsovan brittivastaista mielialaa ja kiihdyttävän maailman mahtavimman imperiumin tuhoa.

Saigonin kukistuminen 1975

Saigonin valtaus 1975 oli Amerikan historian ehkä nöyryyttävin hetki – jota seurattiin kaikkialla maailmassa televisiosta. Viimeinen helikopteri nousemassa lähetystön katolta ihmisiä laskutelineissä roikkuen, kommunistien panssarivaunut presidentinpalatsin portilla... Miksi pako kaupungista näytti niin hätäiseltä, vaikka tilanne oli tiedossa viikkoja etukäteen? Entä miellyttivätkö lehtikuvat valtauksesta Pohjois-Vietnamin hallitusta?

 • Arkistojen salat (Mystères d'archives). Ohjaus ja käsikirjoitus Serge Viallet. INA:n, Arte Francen ja Yle Teeman yhteistuotanto.
 • Painajaiskuja

  Noir-henkinen melodraama spiritistin apulaisesta

  Vahva melodraama tivolin mentalistista, joka kiipeää naisten avulla kohti menestystä vain pudotakseen korkeammalta.

 • Villen keittiössä poronsorkkia ja puff puff -palleroita

  Ville Haapasalo kutsuu keittiöön vieraita kahdeksasta maasta

  Villen keittiö 30 minuutissa -ruokakulttuuriohjelmassa laitetaan ruokaa suurella sydämellä. Ohjelmassa Ville Haapasalo saa vieraakseen hyvän ruoan ystäviä kahdeksasta eri maasta. Joka viikko perehdytään yhden maan ruokaperinteisiin.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

Yle Teema

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Rahsaan Roland Kirk puhalsi sokean unet näkyviksi

  Poikkeuksellisen jazzmuusikon tarina Teemalla 10.6. klo 20.

  Rahsaan Roland Kirk oli sokea jazzmuusikko, mutta myös alan visuaalisimpia ja näyttävimpiä show-miehiä. Yhden miehen big band. Avantgardea ja perinnetietoista, kantaaottavaa ja humoristista. Poikkeuksellisen muusikon poikkeuksellista elämää Teemalla lauantaina 10.6. klo 20. Ensi-ilta.

 • Verneri Pohjola – oma ääni ja isän perintö

  Dokumentin ensi-ilta Teemalla 17.6. klo 20.

  "Mä oon kaks kertaa elämässä tehnyt sen päätöksen, että musta ei tuu muusikkoa. Ja silti: tässä ollaan." Tv-dokumentti suomalaisen jazzin huippuihin kuuluvasta trumpetisti Verneri Pohjolasta saa ensi-iltansa Teemalla 17.6. klo 20.

 • Jazzia, bluesia, poppia, rockia ja maailman parhaita studiomuusikoita: Teeman musiikkidokumentit kesällä 2017

  Kesäkuu jazzia, heinäkuu klassikoita, elokuussa kasaria.

  Teeman musiikkidokumentit ovat siirtyneet lauantai-iltaan, ja niitä esitetään koko kesä kello 20. Kesäkuu aloitetaan jazzilla, keskikesällä kuunnellaan maailman parhaita studiomuusikoita, elokuussa muistellaan Spandau Ballet'n kahdeksankymmentälukua ja Kambodžan kadonnutta rocksukupolvea. Toiveuusintana nähdään dokumentti Wentus Blues Bandin 20-vuotiskonsertista.

 • Tanssin huumassa humppa karkaa käsistä

  Yle Teemalla humpataan ja sheikataan.

  Teeman Elävän arkiston Tanssin huumaa -paketissa nähdään ohjelmat Dansholmen (1966) ja Humppa karkasi käsistä (1981). Teeman Elävän arkiston ohjelmat löytyvät nyt omana kokonaisuutenaan Yle Areenassa.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Kent är inte längre där – kaksiosaisessa dokumentissa jätetään tunteikkaat jäähyväiset Ruotsin suosituimmalle yhtyeelle

  Kentin viimeistä vuotta seurataan Teemalla 20.5. klo 21.30.

  "Vi är inte längre där, vi är nån annanstans...” Kaksiosainen dokumenttielokuva Ruotsin suosituimman yhtyeen viimeisestä vuodesta: viimeisen albumin teko, viimeinen kiertue ja viimeiset tunteikkaat esiintymiset. Kentin tarinaa ovat kertomassa yhtyeen jäsenten lisäksi ystävät, kollegat ja fanit. Per Sinding-Larsenin ohjaama dokumenttielokuva valmistui vain pari viikkoa Kentin viimeisen keikan jälkeen, jouluksi 2016. Suomen-ensi-ilta Teemalla 20.5. klo 21.30.

 • Toukokuun ensimmäinen maanantai Metropolitanin taidemuseossa on pukujuhla vailla vertaa

  Upea dokumenttielokuva muodista ja taiteesta Teemalla 27.5.

  Teeman museoviikon Teemalauantai tarjoilee kiinalaista kauneutta vailla vertaa, Metropolitan Museum of Artin suurnäyttelyn säkenöivästä avajaisgaalasta näyttelyn taiteellisen johtajan Wong Kar-wain ohjaamaan elokuvaan The Grandmaster. Dokumenttielokuva Toukokuun ensimmäinen maanantai avaa illan 27.5. klo 20.

 • Suomen pienimmät ja maailman suurimmat museot Teeman museoviikolla

  Wow-museoista ite-museoihin 22.–27.5.2017

  On wow-museoita, on ite-museoita ja kaikkea siltä väliltä. Teeman museoviikolla 22.–27.5. nähdään Suomen pienimpiä ja tuntemattomimpia ja maailman suurimpia ja kuuluisimpia museoita sekä etsitään tulevaisuuden museota. Viikon aikana nähdään myös museoissa ja taidemaailmassa liikkuvia elokuvia ja dokumentteja.

 • Kuusi syytä rakastaa museoita ja yksi syy vihata niitä

  Merkintöjä matkalta Kohti tulevaisuuden museota

  Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi todisti monia rakkauden hetkiä ja yhden vihanpurkauksen tehdessään dokumenttia Kohti tulevaisuuden museota. Millaisia myötä- ja vastamäkiä museoilla on tulevaisuudessa edessään?

 • Villen seikkailua mystiseen Altai-vuoristoon seurataan Teemalla keskiviikkoiltaisin

  Ville Haapasalon Altai 30 päivässä keskiviikkoisin klo 21.

  Ville Haapasalon 30 päivässä -matkailuohjelmat saavat kovasti odotettua jatkoa, kun Ville matkaa Kaakkois-Venäjälle, Altai-vuoristoon. Sanotaan, että Altai on Venäjän henkisin ja mystisin paikka. Siellä Ville tapaa vuoristoa palvovia alkuperäiskansoja, opettelee kurkkulaulantaa ja osallistuu ainoana ulkopuolisena koskenlaskun Venäjän mestaruuskisoihin.
  Keskiviikkoisin klo 21.00

 • Station to Station: 62 lyhytelokuvaa musiikillisesta junamatkasta läpi Amerikan

  Doug Aitkenin musiikillinen rail movie Teemalla 13.5. klo 20

  Musiikkidokumentti, multimediahappening, junaelokuva, nomadifestivaali… Kalifornialaisen taiteilijan Doug Aitkenin kokeellinen taideprojekti ulottui New Yorkista San Franciscoon ja kaikkiin taiteenlajeihin. Tästä ainutlaatuisesta projektista kertova elokuva koostuu 62:sta minuutin mittaisesta lyhytelokuvasta, joissa ovat mukana mm. Patti Smith, Suicide, Giorgio Moroder, Beck, Mavis Staples, Jackson Browne, Cat Power, Ariel Pink… Suomen-ensi-ilta.
  Nyt Areenassa

 • Barokin loistoa Versailles'ssa ja Bartabas Salzburgissa

  Kaksi upeaa musiikillista ratsastusnäytöstä

  Teema esittää kaksi upeaa musiikillista ratsastusnäytöstä. Aurinkokuninkaan palatsin puutarhassa herää eloon barokin loisto, ja Salzburgissa Bartabasin upeat ratsut ovat parrasvaloissa Mozart-juhlaviikoilla.

 • Marika Kecskeméti: Seinistä ja sisällöstä

  Teeman ohjelmapäällikkö kirjoittaa uudesta kanavapaikasta.

  Yle Teema & Fem aloittaa maanantaina 24.4.2017 ohjelmistonsa. Yle Teeman ohjelmapäällikkö Marika Kecskeméti kirjoittaa uuden Teeman ohjelmistosta perinteisessä televisiossa ja uudella kanavalla Yle Areenassa.

 • Näin löydät Teeman ohjelmat televisiossa

  Tutut ohjelmat uudella kanavapaikalla 24.4.2017 alkaen

  Teema muuttaa uudelle kanavapaikalle yhteen Yle Femin kanssa maanantaina 24.4.2017. Tutut ohjelmat jatkavat, monet niistä uusilla paikoilla. Teema ottaa myös iltapäivät ohjelmien käyttöön.

 • Elina Hirvonen: Nationalismin edessä tarvitaan radikaalia mielikuvitusta

  Mikä on ihmisen ja maailman suhde

  Vastaus Eurooppaa ja ihmisoikeuksia horjuttavaan liikehdintään ei voi olla teknokratia tai hiljaisuus, vaan radikaali mielikuvitus. Ympäristökriisi, automatisaatio ja tekoälyn kehittyminen haastavat tulevaisuudessa yhä suuremmalla voimalla käsityksemme siitä, mitä on olla ihminen tässä maailmassa, kirjailija Elina Hirvonen kirjoittaa kolumnissaan.

 • Olisiko maailmanloppu mahdollista välttää scifin avulla?

  Pilkun jälkeen -ohjelman päätösjaksossa katsotaan kauas.

  Pilkun jälkeen katsoo päätösjaksossaan kauas. Scifi ja fantasia käyvät realistisen suomalaisen romaanikirjallisuuden kimppuun ja luovat uusia tulevaisuudenkuvia. Keskustelemassa ovat rap-artisti ja runoilija Paperi T eli Henri Pulkkinen, kirjailija-dokumentaristi Elina Hirvonen ja kirjailija Anu Kaaja.

 • Ajavatko pienoisromaanit tiiliskivien ohi?

  Kirjailijoita kunnioitetaan enemmän kuin käsikirjoittajia

  Kirjailija-käsikirjoittaja Anu Kaaja arvelee kirjallisuuden kentän monipuolistuvan jatkossa. Kaunokirjallisuuden ensisijaisena haasteena hän näkee muutoksen ihmisten ajankäytössä.

 • Pilkun jälkeen

  Kymmenen keskustelua sadan vuoden kirjoista

  Uudessa kirjallisuussarjassa uuden polven kirjailijat keskustelevat suomalaisesta kirjallisuudesta luotsinaan kirjailija Niina Repo.
  maanantaisin 13.2. alkaen klo 21.00

 • For No Good Reason

  Dokumentti gonzokuvittaja Ralph Steadmanista nyt Areenassa

  Johnny Depp johdattaa katsojat Hunter S. Thompsonin ystävän ja kuvittajan Ralph Steadmanin villiin taiteeseen. Dokumenttielokuvan For No Good Reason ohjasi Charlie Paul.
  Nyt Areenassa

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!