Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Tuulensieppaajat

Dokumenttiprojekti: Tuulensieppaajat, yle tv1
Nuoret miehet suihkuttavat kotikaupunkinsa São Paulon rakennusten seinille poliittisia viestejä. Dokumenttiprojekti: Tuulensieppaajat, yle tv1 dokumenttiprojekti: tuulensieppaajat

TV1 maanantaina 19.1.2015 klo 21.30 - 23.00
Yle Areenassa 30 päivää

Dokumenttielokuva Tuulensieppaajat (16) kertoo maalareista, anarkisteista ja nuorista miehistä yhteiskunnassa, joka pitää heitä rikollisina.

Favelasta kotoisin olevat Djan, William, Biscoito ja Ricardo maalaavat öisin kryptisiä viestejään korkealle talojen seiniin São Paulossa, Brasiliassa. Pixação-maalaukset ovat heille tapa kapinoida ja olla olemassa.

Yllätyskutsu osallistua Berliinin biennaaliin taiteilijoina muuttaa heidän elämänsä. Berliinissä pixadoresit joutuvat tekemään ratkaisunsa siitä, keitä he ovat ja mitä varten he maalaavat.

Tuulensieppaajat on iranilaissyntyisen Amir Arsames Escandarin esikoiselokuva. Sen on kuvannut Peter Flinckenberg. Tuulensieppaajat kilpaili vuoden parhaan esikoisohjauksen palkinnosta maailman merkittävimmällä dokumenttielokuvafestivaalilla IDFA:ssa marraskuussa 2014.

Pixadores. Ohjaus: Amir Arsames Escandari. Tuotanto: Helsinki-Filmi. Suomi, 2014.

Muualla verkossa:
Pixadores

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.