Hyppää pääsisältöön

Mokoman uuden levyn kantta koristaa Lohikäärme – tässä syy

Marko Annala sanoo yhtyeen yleensä välttelevän hevikliseitä.

Mokoma-yhtyeen Marko Annala // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Metallibändi Mokoman kymmenes albumi Elävien kirjoihin julkaistaan pian ja sen kirkkaan keltaista kantta koristaa kiemurteleva sinimusta lohikäärme. Yhtyeen laulaja vitsailee, että täytyyhän bändin tässä vaiheessa uraa viimeistään käyttää kannessa lohikäärmettä, koska sitä ei ole aiemmmin Mokoma-levyn kannessa nähty.

Me ollaan vähän väistelty hevin kliseitä, mutta nyt tuli tehtyä yksi teksti, jossa kertojaminänä on lohikäärme.― Marko Annala

- Me ollaan vähän väistelty hevin kliseitä, mutta nyt tuli tehtyä yksi teksti, jossa kertojaminänä on lohikäärme. Sen tekstin jälkeen  ikään kuin kaikki lyriikat värittyivät sen kautta. Se on nyt tuollainen nimetön lohikäärme. Joku voi sille nimenkin keksiä, koska lohikäärmeillähän kuuluu olla nimi, Marko Annala kertoo Uuden musiikin Aamuvuorossa.

Laulaja sanoo, että joidenkin aiempien levyjen kohdalla hän on pystynyt suhtautumaan julkaisutilanteessa rauhallisemmin.

- Mehän olemme poikkeuksellisen höpsöllä tavalla innoissamme tästä uudesta levystä. Nyt on ollut poikkeuksellisen kova kuhina ja on tehnyt mieli soittaa kaikille kavereille levyä, Annala kertoo.

Mokoman Elävien kirjoihin -levyn kansikuva. // Kuva: Mokoma / Ville Pirinen

Laulaja kertoo, että uuden levyn 11 biisistä seitsemässä on huutolaulua, mikä tekee siitä hänen mukaansa raa'an kuuloisen. Lyhyesti kiteytettynä Elävien kirjoihin kertoo mielenterveysongelmista. Mokoman laulaja sanoo, että niistä on ollut mahdollista kirjoittaa lyriikoita sen jälkeen, kun laulaja on päässyt ylös omasta masennuskaudestaan keväällä 2014.

YleX:n Ensisoitossa kuultiin uusi Sinne missä aamu sarastaa -biisi.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.