Hyppää pääsisältöön

Mokoman uuden levyn kantta koristaa Lohikäärme – tässä syy

Marko Annala sanoo yhtyeen yleensä välttelevän hevikliseitä.

Mokoma-yhtyeen Marko Annala // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

Metallibändi Mokoman kymmenes albumi Elävien kirjoihin julkaistaan pian ja sen kirkkaan keltaista kantta koristaa kiemurteleva sinimusta lohikäärme. Yhtyeen laulaja vitsailee, että täytyyhän bändin tässä vaiheessa uraa viimeistään käyttää kannessa lohikäärmettä, koska sitä ei ole aiemmmin Mokoma-levyn kannessa nähty.

Me ollaan vähän väistelty hevin kliseitä, mutta nyt tuli tehtyä yksi teksti, jossa kertojaminänä on lohikäärme.― Marko Annala

- Me ollaan vähän väistelty hevin kliseitä, mutta nyt tuli tehtyä yksi teksti, jossa kertojaminänä on lohikäärme. Sen tekstin jälkeen  ikään kuin kaikki lyriikat värittyivät sen kautta. Se on nyt tuollainen nimetön lohikäärme. Joku voi sille nimenkin keksiä, koska lohikäärmeillähän kuuluu olla nimi, Marko Annala kertoo Uuden musiikin Aamuvuorossa.

Laulaja sanoo, että joidenkin aiempien levyjen kohdalla hän on pystynyt suhtautumaan julkaisutilanteessa rauhallisemmin.

- Mehän olemme poikkeuksellisen höpsöllä tavalla innoissamme tästä uudesta levystä. Nyt on ollut poikkeuksellisen kova kuhina ja on tehnyt mieli soittaa kaikille kavereille levyä, Annala kertoo.

Mokoman Elävien kirjoihin -levyn kansikuva. // Kuva: Mokoma / Ville Pirinen

Laulaja kertoo, että uuden levyn 11 biisistä seitsemässä on huutolaulua, mikä tekee siitä hänen mukaansa raa'an kuuloisen. Lyhyesti kiteytettynä Elävien kirjoihin kertoo mielenterveysongelmista. Mokoman laulaja sanoo, että niistä on ollut mahdollista kirjoittaa lyriikoita sen jälkeen, kun laulaja on päässyt ylös omasta masennuskaudestaan keväällä 2014.

YleX:n Ensisoitossa kuultiin uusi Sinne missä aamu sarastaa -biisi.