Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Monsterimies

Dokumenttiprojekti: Monsterimies, yle tv1
Mr Lordi bändeineen toi Suomelle ensimmäisen euroviisuvoiton. Dokumenttiprojekti: Monsterimies, yle tv1 dokumenttiprojekti: monsterimies

TV1 maanantaina 26.1.2015 klo 21.30 - 22.55, uusinta lauantaina 31.1. klo 13.10
Yle Areenassa 7 päivää

Suomalainen kansallissankari, hirviönero Lordi toi bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-voiton vuonna 2006. Bändin johtohahmo Mr Lordi, rovaniemeläinen Tomi Putaansuu, on kokenut suuren menestyksen ja massojen hyväksynnän. Paine onnistua on suuri.

Antti Haasen ohjaama dokumentti Monsterimies (7) valottaa Suomen euroviisuhistoriaa muuttaneen Mr Lordin taivalta pohjoissuomalaisesta pikkupojasta kansallissankariksi. Dokumentti kuvaa rock-bisneksen ylä- ja alamäkiä, unelmia ja ystävyyssuhteita, luopumista ja uudelleen yrittämistä.

Huipulta hiljaisuuteen

Kansainvälinen viisuhuuma ja Suomen ensimmäinen voitto tekivät Mr Lordista koko kansan sankarin, jota juhlittiin Helsingin Kauppatorilla tuhansien ihmisten voimin.

Suomalaisten imago heavy metal -musiikin sanansaattajana kohosi entisestään.

Lordista muotoutui kaupallinen brändi, mutta päähahmona toimineen Mr Lordin romahdus pysäytti menestyksen. Kauppatorin fanit hiljenivät, ja Lordi alkoi pikkuhiljaa vaipua unohdukseen.

Unelma uuteen loistoon

Viisi vuotta Euroviisujen jälkeen bändillä oli satojen tuhansien eurojen velat. Keikkamyynti ei enää vetänyt. Kasariheville ikuisesti uskollinen Tomi koettaa nostaa lapsuuden unelmansa uuteen loistoon.

Hirviöunelma on ja elää vaikeuksista huolimatta. Dokumentti kertoo luomisen vimmasta ja rohkeudesta olla juuri sitä, mihin itse uskoo, vaikkei hevihirviö kolmen vuosikymmenen takaa olisikaan muodikkain juttu maailmassa.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Antti Haase. Tuotanto: Illume Oy. Suomi, Norja, Ruotsi. 2013.

Dokumenttiprojektissa tuoreita DocPoint-festivaalielokuvia

DocPoint-festivaali alkaa tiistaina 27.1. ja päättyy sunnuntaina 1.2. Dokumenttiprojektissa esitettävä, Antti Haasen ohjaama Monsterimies sekä ensi maanantaina 2.2. esitettävä Mari Soppelan ohjaama Kuka piru pimeässä näkee, esitetään poimintana tämän vuotuisesta kotimaisesta festivaaliohjelmistosta.

Yle ja DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestävät myös yleisöäänestyksen. Äänestämällä suosikkiasi vaikutat siihen, minkä DocPoint-elokuvan Yle esittää ohjelmistossaan kevään 2015 aikana.

Kilpailuun valitut elokuvat edustavat läpileikkausta festivaalin ohjelmistosta ja dokumenttielokuvan monimuotoisuudesta. Äänestysaika päättyy 1.2. Voittaja ilmoitetaan 2.2.2015.

Äänestä leffa televisioon!

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.