Hyppää pääsisältöön

Euroopan lupaavimmat artistit palkittiin Eurosonic-festivaaleilla - yleisön suosikki julkistettiin

Musiikkialan vaikuttajat sekä yleisö ovat valinneet lupaavimmat eurooppalaisartistit Hollannissa.

The Common Linnets palkittiin Eurosonic-festivaaleilla. // Kuva: EBBA

Hollannin Eurosonic-festivaaleilla on jaettu palkinnot Euroopan lupaavimmille uusille artisteille. Yleisön suosikiksi nousi alankomaalainen The Common Linnets -yhtye, joka on perustettu vuonna 2014 Eurovision -kilpailua varten.

Eurosonicin historiassa ensimmäistä kertaa jaetun parhaan eurooppalaisen festivaaliesiintyjän palkinnon nappasi brittiläinen vuonna 2013 perustettu soul-kollektiivi Jungle. Voittajan valitsivat suurimpien eurooppalaisfestivaalien, kuten Glastonburyn ja Szigetin edustajat.

Eurosonic julkisti jo vuoden 2014 syksyllä muut lupaavimmat eurooppalaiset uudet artistit, jotka ovat onnistuneet saamaan menestystä myös kotimaansa ulkopuolella. Rajan ylittäjiksi kutsuttuja palkinnonsaajia olivat , Klangkarussell, Melanie De Biasio, Milky Chance, , Indila, Hozier, The Common Linnets, Todd Terje, Tove Lo sekä John Newman.

Suomalaisista bändeistä Eurosonicissa on aiempina palkittu muun muassa Redrama, French Films ja Sunrise Avenue.

Eurosonic on Euroopan isoin uusia kykyjä esittelevä niin sanottu showcase-festivaali. Palkintojenjakotilaisuuden juonsi Jools Holland ja vierailevana esiintyjänä nähtiin muun muassa vuonna 2009 Eurosonicissa palkittu The Ting Tings.

YleX:n juontajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen tekevät Uuden musiikin iltavuoron suoran lähetyksen 15. tammikuuta Eurosonicista.