Hyppää pääsisältöön

Kipinässä yli 80 ideaa - äänestys alkaa 15.1. klo 15

Kipinään on tullut yli 80 ideaa. Eri kävijöitä on tähän mennessä ollut vähän yli 1 300, Facebookilla kirjautuneita käyttäjiä n. 160 ja Tunnuksella kirjautuneita reilu 20. Ideoihin on tullut yli 250 kommenttia. Olemme ilahtuneita näin hyvästä osallistumisesta. Huikea kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille! Toivottavasti pysytte mukana seuraavissakin vaiheissa ja saamme lisää porukkaa mukaan.

Äänestys kehittelyvaiheeseen pääsevistä ideoista alkaa 15.1. klo 15. Kipinässä yksi ääni on yhtäkuin yksi tykkäys. Jokaisella käyttäjällä on käytettävissä yhteensä viisi ääntä (tykkäystä) viikon kestävän äänestyksen aikana.

Äänestyksessä on mukana kuutisenkymmentä ideaa. Ideat teemoissa "Kipinän kehittäminen", "Ideoinnin ulkopuoliset palautteet" ja "Muuten, olen sitä mieltä että" eivät ole mukana äänestyksessä. Lisäsimme kaksi viimeisintä teemaa ideointivaiheen aikana, kun huomasimme, että osa ideoista liittyy Ylen nykytarjonnan tai toiminnan kehittämiseen. Tavoittelemme Kipinässä kuitenkin jotain uutta. (Näiden teemojen alla oleville ideoille voi kyllä antaa pisteitä, mutta niitä ei huomioida lopputuloksessa).

Teemme tätä nyt ensimmäistä kerta, joten meillä ei ole aavistustakaan siitä, miten äänet tulevat jakautumaan. Erottuuko selvä kolmen kärki vai jakautuvatko äänet tasaisesti viidentoista idean kesken? Tämän vuoksi päätämme äänestystuloksen selvittyä missä menee kehittelyvaiheeseen pääsevien ideoiden raja.

Kun kehittelyvaiheeseen pääsevät ideat ovat selvillä (todennäköisimmin 23.1.), vaihe käynnistyy ja mukaan hyppäävät yleläiset sparraajaat. Jokaisella idealla on oma sparraaja. Sparraajan vastuulla on viedä idea sellaiseen vaiheeseen, että ideasta on selvillä oleellisimmat seikat mahdollista toteutusta varten. Tämä helpottaa ideoiden arviointia loppuäänestyksessä sekä voittaneen idean toteutusta.

Kuten aiemmin mainittu, voittaneen idean luonteesta ja laajuudesta riippuen idea voidaan toteuttaa kokonaan tai siitä tehdään vähintään demo tai prototyyppi, joka julkaistaan.

Antakaa äänenne kuulua ja osallistukaa! Jos saamme esipilotista hyviä tuloksia, meillä on paremmat mahdollisuudet edistää tällaista avointa joukkoistettua tekemistä Ylellä.

Astu Kipinään!

Kommentit
 • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

  Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

  Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

 • Anna palautetta Yle Kipinästä

  Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.