Hyppää pääsisältöön

Koko perhe kärsi Samuel Väsyn edesottamuksista perhekomediassa

Samuel Väsy on mies, joka tahtoo parempaa ja terveellisempää elämää perheelleen ja itselleen. Hänen pyrkimyksistään seuraa kuitenkin yleensä vain hauskoja kommelluksia. Erkki-Mikael Salmen pakinoihin perustuvaa perhekomediasarja tehtiin vuonna 1965.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa pelkällä etunimellään tunnettu pakinoitsija esittelee koko perheen. Tommi Rinteen näyttelemä Samuel on mainosmies. Hän ei ole siis mikään varakas mies, sillä mainonnasta rikastuvat vain liikemiehet, eivät mainosmiehet.

Varakkuuden puuttumisesta huolimatta hänen vaimonsa, jota näyttelee Hillevi Lagerstam, unelmoi uudesta turkiksesta ja kotiapulaisesta. Jälkimmäisen näistä hän unelmoi kustantavansa menemällä itse töihin.

Perheen lapsetkin unelmoivat äidin tienesteistä tai ainakin niiden mahdollistavista uusista leluista. He ovat identtiset kaksoset Helpertti ja Vilpertti (Tapani ja Juhani Huikko) eli tuplavahinko sekä nuorimmainen Susanna (Johanna Lehtinen).

Perheeseen kuuluu myös mäyräkoira Taskinen, mutta koska se ei ole verovähennyskelpoinen perheenjäsen, ei siitä sen enempää.

Sarjan toisessa jaksossa herra Väsy on huolissaan perheen unensaannista ja komentaakin koko porukan aikaisin nukkumaan. Mutta kuka kehtaa häiritä perheen unta puhelinsoitoillaan?

Kolmannessa jaksossa Samuel huomaa lihonneensa ja aloittaa dieetin. Pian hän pelkääkin laihtuneensa liikaa ja aloittaa lihottamisen. Syy laihtumiselle taitaakin löytyä jostain muualta kuin syömisestä.

Perheen isä myös riemastui nähtyään pitkätukkapopparin tv:ssä.

Samuel Väsy -sarjan ohjasi Ere Kokkonen.

Teksti: Juhana Säilynoja

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto