Hyppää pääsisältöön

Koko perhe kärsi Samuel Väsyn edesottamuksista perhekomediassa

Samuel Väsy on mies, joka tahtoo parempaa ja terveellisempää elämää perheelleen ja itselleen. Hänen pyrkimyksistään seuraa kuitenkin yleensä vain hauskoja kommelluksia. Erkki-Mikael Salmen pakinoihin perustuvaa perhekomediasarja tehtiin vuonna 1965.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa pelkällä etunimellään tunnettu pakinoitsija esittelee koko perheen. Tommi Rinteen näyttelemä Samuel on mainosmies. Hän ei ole siis mikään varakas mies, sillä mainonnasta rikastuvat vain liikemiehet, eivät mainosmiehet.

Varakkuuden puuttumisesta huolimatta hänen vaimonsa, jota näyttelee Hillevi Lagerstam, unelmoi uudesta turkiksesta ja kotiapulaisesta. Jälkimmäisen näistä hän unelmoi kustantavansa menemällä itse töihin.

Perheen lapsetkin unelmoivat äidin tienesteistä tai ainakin niiden mahdollistavista uusista leluista. He ovat identtiset kaksoset Helpertti ja Vilpertti (Tapani ja Juhani Huikko) eli tuplavahinko sekä nuorimmainen Susanna (Johanna Lehtinen).

Perheeseen kuuluu myös mäyräkoira Taskinen, mutta koska se ei ole verovähennyskelpoinen perheenjäsen, ei siitä sen enempää.

Sarjan toisessa jaksossa herra Väsy on huolissaan perheen unensaannista ja komentaakin koko porukan aikaisin nukkumaan. Mutta kuka kehtaa häiritä perheen unta puhelinsoitoillaan?

Kolmannessa jaksossa Samuel huomaa lihonneensa ja aloittaa dieetin. Pian hän pelkääkin laihtuneensa liikaa ja aloittaa lihottamisen. Syy laihtumiselle taitaakin löytyä jostain muualta kuin syömisestä.

Perheen isä myös riemastui nähtyään pitkätukkapopparin tv:ssä.

Samuel Väsy -sarjan ohjasi Ere Kokkonen.

Teksti: Juhana Säilynoja

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto