Hyppää pääsisältöön

Oscar-gaala ja punaisen maton tunnelmat suorana Yleltä

Yle Teema lähettää Oscar-viikonlopuna myös useita Hollywoodin tähtitapahtumaan liittyviä elokuvia.

Näyttelijät Kate Hudson, Will Smith ja Jada Pinkett Smith vuoden 2014 Oscar-gaalassa. // Kuva: EPA / Mike Nelson

Yle Teema näyttää elokuvan alan spektaakkelimaisen Oscar-gaalan suorana sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 22.2.-23.2. Lähetyksessä nähdään palkintojenjaon lisäksi vuoden 2015 gaalaan kutsuttujen Hollywood-tähtien saapuminen kuuluisalle punaiselle matolle.

Palkintogaala alkaa kello kolmen jälkeen yöllä Suomen aikaa ja sen juontaa Neil Patrick Harris. Hänet tunnetaan muun muassa Barney Stinsonin roolista How I Met Your Mother- eli Ensisilmäyksellä -komediasarjassa.

Gaalalähetys uusitaan Yle Teemalla maanantai-iltana suomeksi tekstitettynä.

Yle Teema lähettää Oscar-viikonloppuna muutakin gaalaan liittyvää ohjelmaa. Esimerkiksi Ja Oscarin saa... -dokumentin, joka kertoo palkinnon 85-vuotisesta historiasta. Sunnuntaina kanava lähettää 20 Feet from Stardom -dokumentin, joka voitti Oscarin vuonna 2014.

Viikonlopun aikana nähdään lisäksi Oscar-palkitut elokuvat Rakastunut Shakespeare, Kovaotteiset miehet, Kwai-joen silta sekä Kuninkaan puhe.