Hyppää pääsisältöön

Prisma: Totuuksia makuaististamme

Prisma: Totuuksia makuaististamme, yle tv1
Ravintola-alalla työskentelevä Molly Burnhaum menetti auto-onnettomuudessa haju- ja makuaistinsa. Hän sai aistinsa takaisin. Prisma: Totuuksia makuaististamme, yle tv1 Kuva: © BBC 2013 prisma: totuuksia makuaististamme

TV1 keskiviikkona 21.1.2015 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaina 24.1. klo 16.00 ja tiistaina 27.1. klo 23.20
Yle Areenassa 7 päivää

Makuaisti on houkuttelevin aisteistamme. Vasta viime vuosina on alettu ymmärtää, miksi ihminen pitää tietystä mausta ja toisesta ei. Mitä aivoissamme tapahtuu, kun maistamme ruokaa.

Makutottumukset syntyvät jo elämämme alkuvaiheessa ja ruuan makeus on ensimmäinen opittu maku. Ruokaa voi makeuttaa lisäämättä sokeria lainkaan. Temppu perustuu aivojen huijaamiseen. Eli kuinka terveellisen ruuan voi saada maistumaan myös hyvältä?

BBC:n dokumentissa tavataan tiedemies, joka on kasvattanut täydellisen tomaatin. Tomaatti on makeampi ja mehukkaampi kuin yksikään mitä kaupasta voi löytää. On olemassa myös miehiä ja naisia, jotka haluavat kehittyä ammattimaistajiksi.

The Truth About The Taste. Tuotanto: BBC. Britannia, 2013.

Kommentit