Hyppää pääsisältöön

Sadan Oscarin viikonloppu 2015

Kuvakooste Teeman Oscar-viikonlopun 2015 elokuvista
Vasemmalta ylhäältä myötäpäivään: Merry Clayton (20 Feet from Stardom), Gwyneth Paltrow (Rakastunut Shakespeare), Alec Guinness (Kwai-joen silta), Gene Hackman (Kovaotteiset miehet), Oscar-patsas, Colin Firth (Kuninkaan puhe). Kuvakooste Teeman Oscar-viikonlopun 2015 elokuvista oscarit

Teema näyttää suorana vuoden 2015 Oscar-gaalan ja gaalaa edeltävän lähetyksen punaiselta matolta. Viikonlopun aikana 20.–23.2. esitetään myös dokumenttielokuva Oscarien historiasta sekä Oscar-palkittuja elokuvia eri vuosikymmeniltä.

Suora Oscar-lähetys 2015 alkaa Teemalla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 22.–23. helmikuuta kello kaksi aamulla Suomen aikaa. Ennen palkintogaalaa seurataan tähtien saapumista gaalaan ja punaisen maton pukuloistoa. Nyt ensimmäistä kertaa Teemalla nähtävää punaisen maton osuutta ovat suorassa lähetyksessä kommentoimassa viime vuoden Oscar-ehdokas ja Oscar-gaalaan osallistunut käsikirjoittaja Kirsikka Saari sekä elokuvakriitikko, Oscar-entusiasti ja elokuvamuodin tuntija Anna Möttölä.

Itse palkintogaala Los Angelesin Dolby-teatterissa alkaa aamukolmen jälkeen. Oscar-gaalan 2015 juontaa Neil Patrick Harris. Teeman suoraa lähetystä kommentoivat gaalan taukojen aikana Anna Möttölä ja Ylen Filmiryhmän toimittaja J.P. Pulkkinen. Filmiryhmässä Oscareita käsitellään jo torstaina 19.2. kello 17.20.

Suora lähetys on katsottavissa yöllä vain Teemalta, sitä ei sopimussyistä striimata Areenassa. Ohjelma tulee katsottavaksi tallenteena Areenaan maanantaina aamupäivällä.

Koko Oscar-lähetys eli punaisen maton osuus ja palkintogaala uusitaan Teemalla ja Areenassa suomeksi tekstitettynä heti maanantai-iltana 23.2. klo 19 alkaen.

Viikonlopun kokonaisuuteen kuuluu Teemalla myös runsaasti muuta Oscar-ohjelmaa. Teemalauantain uusi dokumenttielokuva Ja Oscarin saa... (2014) kertoo Amerikan elokuva-akatemian palkintojen 85-vuotisesta historiasta. Sunnuntaina nähdään parhaan dokumenttielokuvan Oscarin vuonna 2014 voittanut 20 Feet from Stardom, elokuva rockin harvoin muistetuista uurastajista, taustalaulajista.

Perjantaista sunnuntaihin Teemalla nähdään lisäksi neljä Oscareita aikanaan kahminutta draamaelokuvaa: perjantaina Rakastunut Shakespeare (1998, paras elokuva, naispääosa, naissivuosa, lavastus, puvustus, alkuperäinen musiikki, alkuperäinen käsikirjoitus). Teemalauantaissa Kovaotteiset miehet (1971, paras elokuva, ohjaus, miespääosa, sovitettu käsikirjoitus, leikkaus). Kino Klassikossa sunnuntaina Kwai-joen silta (1957, paras elokuva, ohjaus, miespääosa, sovitettu käsikirjoitus, musiikki, leikkaus, kuvaus). Ja sunnuntai-iltana lisäksi Kuninkaan puhe (2010, paras elokuva, miespääosa, ohjaus, alkuperäinen käsikirjoitus).

Sunnuntai-iltana nähdään myös yksi tämän vuoden lyhytelokuva-Oscarin ehdokkaista, kahden kulttuurin törmäyksestä kertova Rasvalamppu.

Oscar-juhla jatkuu pääsiäisenä: erikoispitkä Teemalauantai on 4.4. omistettu animaatioelokuvan mestarille Hayao Miyazakille, jolle ojennettiin marraskuussa kunnia-Oscar koko elämäntyöstä. Miyazakin maailma -paketissa esitetään animaatioelokuvat Naapurini Totoro ja Linna taivaalla sekä uusi dokumenttielokuva Unten ja hulluuden valtakunta: Ghiblin tarina.

Oscar-viikonloppu Teemalla 20.–23.2.2015

Rakastunut Shakespeare (12)
perjantai 20.2. klo 21.00
Teemalauantai: Oscarien ilta
Ja Oscarin saa…
lauantai 21.2. klo 21.00
Kovaotteiset miehet (16)
lauantai 21.2. klo 22.35
Kwai-joen silta (12)
sunnuntai 22.2. klo 18.00
Rasvalamppu
sunnuntai 22.2. klo 20.35
20 Feet from Stardom
sunnuntai 22.2. klo 21.00
Kuninkaan puhe (S)
Sunnuntai 22.2. klo 23.25
Punainen matto
maanantai 23.2. klo 2.00 (suora)
maanantai 23.2. klo 19.00 (uusinta)
Oscar-gaala
maanantai 23.2. klo 3.30 (suora)
maanantai 23.2. klo 20.00 (uusinta)

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa