Hyppää pääsisältöön

Abban Agnetha

Abban Agnetha (Agnetha: Abba & After, 2013).
Abban Agnetha (Agnetha: Abba & After, 2013). Kuva: Yle Kuvapalvelu abban agnetha

Abban toisen A-kirjaimen henkilökuva.

Agnetha Fältskog palasi vuonna 2013 pitkän poissaolon jälkeen julkisuuteen uuden levyn kera. BBC:n ohjelma Abban Agnetha kertoo, miten 15-vuotiaana laulajanuransa aloittanut ujo pikkukaupungin tyttö nousi superyhtye Abban jäseneksi ja mitä sitten tapahtui.

Agnetha syntyi vuonna 1950 Jönköpingissä. Hän aloitti 15-vuotiaana laulamisen tanssiyhtyeen solistina ja julkaisi esikoissinglensä 17-vuotiaana. Abban toisena A-kirjaimena hän nousi vuoden 1974 euroviisuvoiton myötä maailmanmaineeseen. Miten superjulkisuus, kiertueet ja avioero vaikuttivat häneen?

Vaatimattoman ja sympaattisen oloisen Agnethan lisäksi tarinaa kertovat muun muassa Abba-kumppanit Benny Andersson ja ex-aviomies Björn Ulvaeus sekä uuden levyn duettokumppani Gary Barlow ja sanoittaja Tim Rice.

Abban Agnetha -tv-dokumentin ensiesitys Teemalla oli keväällä 2014.

  • Abban Agnetha (Agnetha: Abba and After), Britannia 2013. Ohjaus Samantha Peters, tuotanto BBC / Universal Music.

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa