Hyppää pääsisältöön

Tulossa elokuva Suomen kuninkaasta - ei, leffa ei kerro Litmasesta

Suomen kuninkaasta kertovaan elokuvaan kaavaillaan nimekkäitä näyttelijöitä Suomesta ja Saksasta. Leffan kuvaukset alkavat ensi vuonna.

Kuvan kruunu ei ole elokuvasta. // Kuva: Yle / Arja Lento

Tiesitkö, että Suomestakin oli vähällä tulla kuningaskunta? Suomessa oli nimittäin kuningas jo ennen Jari Litmasta. Nyt Klaus Härö ohjaamassa elokuvaa, jonka nimeksi tulee Suomen kuningas.

Suomen kuninkaan tuottaja Rimbo Salomaa kertoo YleX:lle, että elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan vuonna 2017.

– Tuotanto alkoi viime syksynä. Helmikuussa matkustamme Berliinin elokuvajuhliin, jossa tapaamme mahdollisia sijoittajia. Elokuvan kokonaisbudjetista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Tarkoituksena on tehdä elokuva, jonka keskiössä ovat henkilöhahmot, emme halua siitä pömpöösiä paisuttelua.

Salomaa kuitenkin arvioi, että budjetti tulee olemaan keskimääräistä suomalaista elokuvaa suurempi. Koska tuotannosta tulee osittain kansainvälinen, elokuvaan roolitetaan näyttelijöitä Suomen lisäksi myös Saksasta.

Elokuva kertoo preussilaisesta prinssi Friedrich Karlista. Sisällissodan jälkeen Suomesta oli tarkoitus tulla monarkia, joten eduskunta valitsi prinssin Suomen ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1918. Friedrich Karl ei kuitenkaan ehtinyt varsinaisesti toimia Suomen kuninkaana.

Kuningas Litmanen dokumentin näki elokuvateattereissa 30 000 silmäparia. Nähtäväksi jää millaiset katsojaluvut Suomen Kuningas kerää.