Hyppää pääsisältöön

YleX:n skabavoittajat Hollannissa: Syrjäkujalta löytyi hyvä keikka

Kilpailuvoittajat kertovat, mitä ovat löytäneet uuden musiikin reissullaan.

Mapei. // Kuva: Eurosonic / Sander Baks

Hollannin Groningenissa on meneillään Euroopan suurimpiin lukeutuva uusia artisteja esittelevä Eurosonic-festivaali. YleX:n Uuden musiikin -ohjelmien toimittajien, Anne Lainnon ja Venla Kokkosen, lisäksi Groningenissa on keikkoja katsomassa myös kilpailuvoittaja Tiina ja hänen kaverinsa Niina. He voittivat festarimatkan YleX:n kilpailusta.

Tiina ja Niina kertovat kokeneensa saman keikkatungoksen, josta Anne Lainto kertoi aiemmin. Vaikka klubeja ja kahviloita on paljon, keikoille on vaikea mahtua sisään.

- Kun oli täyttä, me lähdettiin pienemmälle syrjäkujalle ja sieltä löytyikin hollantilainen bändi keikalta. Sen nimi oli North to the Light. Se oli tosi hyvän kuuloinen ja toi mieleen God is an Astronaut -instrumentaalibändin, Tiina kertoo.

Skabavoittajien suunnitelmissa on nähdä Eurosonicissa vielä ainakin Sólstafir, Mapei, Years & Years ja Seinabo Sey.

- Kaikki, mitä haluamme nähdä on bongattu YleX:ltä. Bändejä ei hirveästi ehdi itse etsimään ja ne ovat sellaisia, että aika harvat muut radiokanavat Suomessa niitä soittavat, Tiina kertoo.

Molemmat haluavat nähdä myös bändejä, joista he eivät ole aiemmin kuulleet mitään. Lisäksi heillä on toive järjestäjälle.

- Muutama keikka voisi olla aamullakin, niin illassa ei olisi niin paljon keikkoja päällekkäin, Tiina sanoo.