Hyppää pääsisältöön

Mitkä ovat kolme parasta maata, joissa olet ollut, matkabloggaaja Marinella Ruusunen?

Kaukokaipuu-matkablogin kirjoittaja Marinella Ruusunen kävi YleX:n foorumilla Kysy Mitä Vaan -vieraana lauantaina 17. tammikuuta. YleX:n foorumille kirjautuneet saivat kysyä Ruususelta tunnin ajan ihan mitä vaan.

Marinella Ruususen seuraava matkakohde on Italia. // Kuva: kaukokaipuumatkablogi.net

Johanlustig: Mitkä ovat kolme parasta maata, joissa olet ollut ja miksi?

Ilman paremmuusjärjestystä:

Slovenia: Mielettömän upea Triglavin kansallispuisto Juliaanisine alppeineen, turkoosit rafting-joet ja aivan uskomattoman hyvää lihasafkaa.

Itävalta: Täältä löytyvät vihreän kaikki sävyt. Ja aivan upeat Kaprunin padot sekä lukuisia vaellusreittejä. Ja lehmiä. Ihan järjettömästi lehmiä.

Italia: Umbria, Toscana, Pohjois-Italian vuoristo. Mulla on tottakai rakkaussuhde Italiaan oman Erasmus-vaihdon ajalta, mutta oon silti sitä mieltä, että Italiasta löytyy kaikkea ihan kaikille.

Hilda: Kuinka monta matkaa olet tehnyt? Kuinka usein olet pelännyt matkalla?

Oi voi. En kyllä pysty sanomaan kuinka monta matkaa oon tehnyt, mutta oon matkustanut aika non-stop siitä saakka, kun palasin vaihdosta takaisin Suomeen seitsemän vuotta sitten. Kaikki kiitos mun upeelle duunipaikalle, joka supporttaa mun bloggaamista täysillä.

Mä pelkään lentämistä. Mitä enemmän mä lennän, sitä hirveempää se on. Potkurikoneet ovat kaikkein pahimipia. Eli kyllä mä pelkään jokaisella reissulla. Mutta mitään pahaa mulle ei oo vielä koskaan sattunut. Kerran oon joutunut ottaan jalat alle, kun auto lähti seuraan Italian maaseudulla ja se pysäkki, johon mun bussi jätti, on aikalailla maksullisten ladyjen mesta. Ei ollut hirveen hyvä fiilis, mutta onneks mä juoksen lujaa – myös paljain jaloin, sillä sandaalit nappasin samantien käteen.

Mietin: Miten päädyit matkabloggaajaksi?

Opiskelin kevään 2008 Italian Faenzassa, ja jotenkin se vaihtoaika piti dokumentoida opinto-ohjaajalle, että hän uskoi mun tehneen muutakin kuin reissanneen. Kun muut väänsivät Word-dokumentteja, mä perustin mun blogin. Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Poppy: Mikä on sellainen matkakohde, jonne et missään nimessä haluaisi matkustaa? Ja miksi? Ja jos sellaista ei ole, miksi ei?

Ei mulla ole sellaista kohdetta, mutta on tottakai kohteita joihin naiset eivät pääse. Mä pyrin olemaan mahdollisimman avarakatseinen.

Tappio: Mikä olisi sellainen kohde Euroopassa, johon saisi suht edulliset lennot, olisi nähtävää ja katseltavaa päivälle ja yöelämää illalle? Neljä kaverusta ois matkalle lähdössä.

Lähtekää Puolaan! Se on mun yksi mun suosikkikohteista edullisine safkoineen, juomineen ja yökerhoineen. Ja oon reissannut siellä useamman kerran juuri kaveriporukalla, viimeeksi toukokuussa. Majoittuttiin siellä AirBnB:n kautta, vieläpä aivan vanhan kaupungin edustalla eli keskellä kaikkea. Ja halpaa oli kun makkara. Eli Puola!

JP YleX: Mikä on pienin budjetti, jolla olet matkustanut ulkomaille? Paljonko varasit rahaa päivää kohti?

Taisi olla tammikuu 2009, kun napattiin vitosen lennot Helsingistä Riikaan, takaisin lennettiin kympillä. Eli meno-paluu kaikkineen kustansi 15 €. Tuolloin halpalennot olivat vielä melko tuore juttu, ja etenkin Ryanairilta löytyi ihan järjettömän edullisia lentoja.

Mietin: Nykyään bloggarit elättävät sillä itsensä. Miten on matkabloggaamisen laita Suomen markkinoilla?

Suomessa matkabloggaamisella ei vielä elä, mutta yhteistöitä tehdään matkanjärjestäjien kanssa enenevissä määrin. Se on mun mielestä hienoa.

Tutustu Kaukokaipuu-matkablogiin täältä!