Hyppää pääsisältöön

Pekka Myllykoski: "Häpeää ja itsesääliä"

Korkki kiinni -sarjan kolmannessa jaksossa Pekka Myllykoski on ollut raittiina jo useamman kuukauden. Hän on aloittanut kuntoilun ystävänsä Keitsin kanssa ja saanut elämäänsä muutoinkin järjestykseen. Korkki kiinni -sarjan kolmas jakso tiistaina 20.1. klo 20 Yle Areena ja TV1.

Korkki kiinni -sarjan logo
Korkki kiinni -sarjan logo Kuva: Yle korkki kiinni

Pekka juo yhä olutta, mutta nykyään vain alkoholittomana versiona. Raittiina pysymisen Pekka on kokenut - ainakin toistaiseksi - yllättävän helppona:
- Sehän on kuitenkin se vanha totuus, että ei kukaan väkisin kurkusta alas työnnä sitä viinaa. Että itte sen kaataa sinne. Ei siinä ketään voi syyttää kuin itteensä. Tietenkin siinä voi selitellä, mut se on sit selittelyä vaan, Pekka miettii.

Muutosvalmentaja Jussi Kinnunen näyttää Pekalle materiaalia vuodenvaihteen kuvaustilanteista ennen Pekan katkolle menoa. Pekalla ei ole näistä tilanteista paljoakaan muistikuvia, mutta nyt hän joutuu kohtaamaan todellisuuden raakana.

Pekka hämmentyy siitä, miltä hän on humalassa vaikuttanut.

- Olihan se aika inhorealistista, Pekka myöntää.

-Tää on sit kuitenkin sitä kylmää faktaa, sä olit kyllä heikossa kuosissa tuolloin, tukena oleva muutosvalmentaja Jussi Kinnunen muistelee.

Pekka jää pohtimaan, aiheuttaako vuodenvaihteen kuvien katseleminen enemmän häpeää vai itsesääliä.

- Siitä on pakko leikata pahimmat kohdat pois, muutenhan tää menee ihan Turmiolan Tommi -propagandan puolelle, hän nauraa.

Korkki kiinni -sarjan kolmas jakso tiistaina 20.1. klo 20 Yle Areena ja TV1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää