Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Saga: "Elin sairastumiseni uudelleen."

outi ja saga 2
outi ja saga 2 tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoiden jokaisella päähenkilöillä on ollut ohjelman teon aikana kolme todella vaikeaa hetkeä. Ensin piti päättää olevansa valmis kertomaan elämänsä vaikeimmat hetket sadoilletuhansille ihmisille televisiossa. Sitten tulivat lähes kahden viikon mittaiset kuvaukset, henkinen vuorikiipeily omasta tarinasta ulkoiseen muuttumiseen. Ja kolmantena se hetki, kun näki ensimmäisen kerran kaiken tämän televisio-ohjelmaksi koostettuna.

Saga menetti kaksi vuotta sitten hiuksensa ja nyt peilistä katsoo vieras ihminen. Tässä Sagan tuntemuksia ohjelman ensimmäisen katselukerran jälkeen.

"Ohjelma on minun kasvutarinani. Sen katsominen oli tunteita nostattava kokemus. Sain kokea uudelleen tähänastisen alopecia-matkani vaiheet ja tarkastella niitä ikään kuin ulkopuolisen silmin - Kulkea läpi shokin ja surun, mutta toisaalta myös sen uskomattoman fiiliksen, kun huomaa päässeensä omien pelkojensa yläpuolelle olemalla kaikin tavoin armollisempi itseään ja omaa keskeneräisyyttään kohtaan.

Outin meikkausvinkeistä oli paljon apua. Opin hankkimaan laadukkaita, koko päivän kestäviä tuotteita, jotka samalla soveltuvat herkille ripsettömille silmilleni. Vaatestailausten myötä olen siirtynyt uudestaan naisellisempaan tyyliin, löytänyt vartalooni sopivia mekkoja ja ottanut ne myös käyttöön henkarissa roikottamisen sijaan.

Saga uimahallissa
Saga uimahallissa tuhkimotarinoita

Kuten ohjelmassa toinkin esille, ei alopecian kanssa ole helppo matkata. On paljon houkuttelevampaa laittaa tukka päähän, kuin kulkea kaljuna naisena, huutomerkkinä muiden katseiden alla. Erilaisuudelle pitäisi antaa nykyistä enemmän tilaa ja siinä on yhteiskunnallamme vielä paljon opittavaa. Olen monesti miettinyt miten ihmiset katsovat oikeudekseen kommentoida toisten ulkonäköä negatiiviseen sävyyn ja kuka ylipäätään määrittelee, miltä meidän tulisi näyttää ollaksemme kauniita ja hyväksyttyjä. Kaikista ennakkoluuloista huolimatta kuljen toisinaan kaljuna, pää pystyssä hymyssä suin ja olen tuosta askeleesta äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä.

Toivon ohjelman voimaannuttavan kaikkia niitä katsojia, jotka syystä tai toisesta ovat menettäneet hiuksensa tai eivät muulla tavoin koe vastaavansa nykypäivän kauneusihanteita. Meistä ihan jokainen on kaunis ja arvokas omalla ainutlaatuisella tavallaan. Muistetaan se ja nautitaan jokaisesta päivästä omana itsenämme."

Seuraa Tuhkimotarinoita Facebookissa!

Tuhkimotarinoita AreenassaAIHEESEEN LIITTYVIÄ ARTIKKELEITA

Kalju ja kaunis nainen

Kommentit
 • Kun yhtäkkiä menettää kätensä ja jalkansa

  Lihansyöjäbakteeri oli vähällä tappaa Helin.

  Neliraaja-amputoituja ihmisiä on Suomessa arviolta noin parikymmentä. Heli on yksi heistä. Suurin osa näistä amputoinneista joudutaan tekemään verenmyrkytyksen seurauksena.

 • ”Tähtisparraajat valavat toivoa Tuhkimotarinoiden päähenkilöihin”

  Veronica Verho, Anssi Kela ja Outi Mäenpää sparraavat.

  Stylisti Outi Brouxin puhelin soi lakkaamatta. Uuden Tuhkimotarinoita-kauden kuvaukset ovat alkamassa ja se tarkoittaa kuutta päähenkilöä, joille on luvassa kymmenittäin yllätyksiä ja haaveiden toteutumisia. Tänään on suunnittelupäivä Tampereen Mediapoliksessa, Tuhkimotarinoiden toimituksessa. - Suunnittelu lähtee kustakin persoonasta.

 • Tuhkimotarinoiden uudet jaksot alkavat!

  Tuhkimotarinoiden uusi kausi alkaa 26.11.2019.

  Tuhkimotarinoita-sarja tiistaisin klo 21 Yle TV2:lla 26. marraskuuta 2019 alkaen. Kaikki jaksot katsottavissa Yle Areenassa 26.11.2019.