Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Skandimania

Kiehtova maailma: Skandimania, yle tv1
Brittitoimittaja Hugh Fearnley-Whittingstall (vas.) vierailee Tukholman Abba-museossa. Kiehtova maailma: Skandimania, yle tv1 kiehtova maailma: skandimania

TV1 lauantaisin 8.8. - 22.8.2015 klo 9.05 - 9.50, uusinta perjantaisin n. klo 23.35
Yle Areenassa 30 päivää

Skandinaavisuus on muotia maailmalla. Brittiläinen toimittaja ja tv-kokki Hugh Fearnley-Whittingstall matkustaa Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan ja tutustuu skandinaaviseen elämäntyyliin. Hän haluaa selvittää, mikä on pohjoismaisten ihmisten onnellisuuden salaisuus. Kokkina hän maistelee myös paikallisia herkkuja.

Kiehtova maailma: Skandimania, yle tv1
Kiehtova maailma: Skandimania, yle tv1 kiehtova maailma: skandimania

8.8. Ruotsi

Skandinaavisuus on muotia maailmalla. Britti Hugh Fearnley-Whittingstall aloittaa kierroksensa länsinaapuristamme, jonka menestystarinasta kertovat IKEA, koti-isät, Solsidan-sarja, rapukestit ja ABBA.

15.8. Tanska

Hugh Fearnley-Whittingstall haluaa selvittää, ovatko tanskalaiset todella maailman onnellisin kansa. Noma-ravintolan lisäksi tutustutaan arkkitehtuuriin, synkkiin TV-draamoihin ja pyöräilykulttuuriin.

22.8. Norja

Maailman varakkaimpiin kuuluvassa maassa kalastetaan ja vieraillaan avovankilassa. Hugh Fearnley-Whittingstall päättää Skandinavian matkansa pohjoisen napapiirin kauniisiin maisemiin.

Skandimania. Tuotanto: Hat Trick International Ltd. Britannia, 2014. Dokumentti on esitetty edellisen kerran TV1:llä helmikuussa 2015.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.