Hyppää pääsisältöön

Korkki kiinni -valmentajat: "Kuolemanpelko pakotti selväksi"

Muutosvalmentajat Jussi Kinnunen ja Piia Sumupuu ovat molemmat itse kokeneet päihderiippuvuuden ja raitistumisen. Nyt he tukevat Korkki kiinni -sarjan päähenkilöitä.

Korkki kiinni -sarjan logo
Korkki kiinni -sarjan logo Kuva: Yle korkki kiinni

- Taloudellisesti jos ajattelee, niin kaikki raha mitä tuli, niin sehän meni päihteisiin. Mä toivoin viimeisinä vuosina, että vitsi kun sisuskalut paukkuis ni pääsisin jotenkin eroon, Jussi muistelee tiukkoja päiviä.

- Mulla sitten kävikin niin, että samaan syssyyn vatsalaukku, ruokatorvi ja maksa poksahti. Sittenhän mä olin letkuissa. 30 prosenttia ihmisistähän jo kuolee siihen ekaan maksatulehdukseen. Se oikeesti toi sen ymmärryksen, että tähän ihan oikeesti kuolee tähän tautiin.

Kuolemanpelko oli Jussille syy pysytellä selvin päin ensimmäiset viisi vuotta. Kun kokemusta raittiina elämisestä kertyi enemmän, hän alkoi toden teolla pitää siitä. Kouluttautuminen päihdeterapeutiksi tuntui luontevalta jatkolta.

Voin sanoa, että pahimmassa vaiheessa mä toivoin kuolemaa, mikä on tosi raju juttu, mut se on ihan totta. Musta tuntui, että mulla ei ollut mitään.

Piia Sumupuu pitää itseään tyypillisenä perheenäitinä joka tissutteli salaa iltaisin. Ulkoisesti asiat olivat kunnossa, mutta Piia voi pahoin.

- Mulla rupes jo elämänilo hiipumaan ja mä ajattelin, et mä en selviydy. Voin sanoa, että pahimmassa vaiheessa mä toivoin kuolemaa, mikä on tosi raju juttu, mut se on ihan totta. Musta tuntui, että mulla ei ollut mitään. Mä olin ihan silkka kuori.

Raitistuminen toi takaisin elämänilon ja uskon omiin voimavaroihin. Nykyään Piia työskentelee taideterapeuttina ja muutosvalmentajana. Piian on helppo ymmärtää, miksi moni nainen päätyy tissuttelijaksi:

- Kyky rakastaa itseään ja kyky rakastaa muita, se katoaa. Se taito pitää löytää uudestaan, Piia pohtii muutostaan.

Jussi Kinnunen ja Pia Sumupuu ovat työpari niin Korkki kiinni –sarjassa kuin tosielämässäkin.

Sarjan jaksot tiistaisin TV1:llä klo 20 ja samaan aikaan jo myös Yle Areenassa.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää