Hyppää pääsisältöön

Jääkiekon ammattilainen vai ekonomi?

Aleksi toukokuussa 2014
Aleksi toukokuussa 2014 Aleksi toukokuussa 2014 aleksi

Unelma-ammatti

Aleksi (20 v.) on elämänsä suuressa risteyskohdassa. Nyt hänen pitäisi päättää se, että jatkaako hän urheilu-uraansa pelaamalla jääkiekkoa ammattilaisena vai aloittaako hän opiskelun esimerkiksi kaupallisella alalla. Aleksin toive on päästä myyntialalle - ehkäpä kauppakorkeakoulun jälkeen.

Haluan sellaisen ammatin, jossa tienaan hyvin, mutta jossa myös viihdyn.

Aleksi aloitti jääkiekon pelaamisen 4-vuotiaana ja on pelannut sitä koko elämänsä ajan. Viimeiset vuodet hän on pelannut puoliammattilaisena Ilveksen riveissä.

- Olisi kiva, jos sopiva suunta löytyisi ja saisin selkeyttä asioihin.

Valmennuksen työkalu

Opon tarjoama valmennuskeskustelu kestää yli 2 tuntia. Opo pohtii ja puntaroi Aleksin kanssa tulevaisuuden vaihtoehtoja. Aleksin suurin innostus jääkiekkoon on vähän kateissa, mutta toisaalta jääkiekko on ollut hänen elämässään aina läsnä. Siitä on vaikea luopua. Olisiko se sittenkin se oikea valinta loppuelämäksi?

Jääkiekko ja siihen liittyvä valmennus on vaikuttanut Aleksiin positiivisesti. Hän tietää vahvuutensa ja tuntee itsensä aika hyvin. Opon mielestä Aleksin vahvuuksia ovat päämäärätietoisuus, sosiaalisuus ja terve itsetunto.

Aleksi kertoo...

Olen rauhallinen, kiltti, sosiaalinen ja tunnollinen. Tulen kaikkien kanssa juttuun ja minuun on helppo tutustua.

Parasta elämässä
on tyttöystävä ja perhe.

Tärkeintä elämässä
ovat terveys ja ihmissuhteet.

Harrastukset
Sehän on jääkiekko.

Suurin unelmani
on päästä matkustamaan mahdollisimman moneen paikkaan.

Kokemukseni valmennuksesta
Se antoi hyviä uusia näkökulmia tulevaisuuteen.

Jotta Aleksi tunnistaisi kaikkein olennaisimmat vahvuutensa, teettää opo Aleksilla testin nimeltä "145 vahvuutta". Siinä Aleksi joutuu valitsemaan adjektiiveista ne, jotka eniten kuvaavat häntä. Aleksin valitsemat adjektiivit ovat sosiaalinen, huomaavainen, motivoitunut, sitoutunut ja määrätietoinen. Testaa omat vahvuutesi.

Vuosi 2014

Aleksi kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2012 Sammon keskuslukion urheilulinjalta. Sen jälkeen Aleksi kävi armeijan.

Kesän kynnyksellä hän aloitti elämänsä ensimmäisessä kesätyöpaikassa Ikean varastossa. Aleksi nauttii työstä, koska se tuo uusia haasteita. Ensimmäistä kertaa elämässään hän pääsi myös matkustamaan ulkomaille. Tähän asti hän on käyttänyt kaiken vapaa-aikansa jääkiekkoon tai liikuntaan.

Ellei Aleksi jatka Ikeassa työntekoa, hän pyrkii ehkä kauppatieteelliseen korkeakouluun.

Opo muistuttaa Aleksia, että Ikeasta kertyy työkokemuspisteitä, joista on hyötyä, mikäli Aleksi haluaakin opiskella ammattikorkeakoulussa tradenomiksi.

  • Abivuoden aikaan

    Yo-kirjoitukset ovat takana, mikä on suuntasi nyt?

    Oletko yo-kirjoitusten kynnyksellä? Käy silloin Abitreeneissä. Jos yo-kirjoitukset ovat jo takana, mikä on suuntasi nyt? Haluatko opiskella, tehdä töitä vai lähteä ulkomaille?

  • Lähetä silmukkavideo

    Lähetä hetkistäsi silmukkavideo.

    Oletko matkalla kohti abivuotta? Vai onko abivuosi jo meneillään? Lähetä hetkistäsi silmukkavideo.