Hyppää pääsisältöön

Kauppatieteilijä vai psykologi?

Anetta toukokuussa 2014
Anetta toukokuussa 2014 Anetta toukokuussa 2014 anetta
”Haluan olla onnellinen ja menestyä siinä ammatissa, jonka valitsen”.

Unelma-ammatti

Anetta (20 v.) haluaisi ammatin, joka on tarpeeksi haastava. Tällä hetkellä hän on kiinnostunut sekä psykologiaan liittyvästä työstä että kaupallisesta alasta. Anetta toivoisi, että valmennus selkeyttäisi hänen ajatuksiaan tulevaisuudesta.

Keväällä Anetta haki Helsingin kauppakorkeakouluun sekä Jyväskylän ammattikorkeassa palvelujen tuottamisen ja johtamisen linjalle, josta valmistuu tradenomeja. Syksyllä hän sai Jyväskylän ammattikorkeasta opiskelupaikan. Hän päätti kuitenkin, ettei ota paikkaa vastaan.

Anetta kertoo...

Olen sosiaalinen ja sisukas. Minulla on positiivinen asenne elämään. Tykkään kokeilla uusia asioita ja nähdä uusia paikkoja.

Harrastukset
- Olen tanssinut 7 vuotta. Musiikkiteatterissa kokeilen rajoja. Minulla ei ole näyttelemisestä vielä paljon kokemusta, mutta parhaat hetket ovat sellaisia, kun ryhmämme on valmistanut näytöksen ja pääsemme lavalle!

Parasta minussa
- Välitän läheisistäni ja usein kuulen, että olen luotettava ja hyvä kuuntelija. Olen iloinen, että ystäväni ovat tätä mieltä. Kun aloitan jotakin, teen sen myös loppuun.

Tärkeintä elämässä
ovat onnellisuus ja unelmat!

Suurin unelmani
on tehdä matka maailman ympäri minulle tärkeiden ihmisten seurassa.

Kokemus valmennuksesta
- Marjaanan kanssa oli mukava keskustella. Opin uusia asioita siitä, mitä minä oikeasti haluan.

- Haluan olla ammatissani hyvä, ja menestyä siinä ammatissa, jonka sitten lopulta valitsen.

Valmennuksen työkalu

Jotta Anetta ymmärtäisi paremmin omia motiivejaan, ehdottaa opo RMP-motivaatioprofiilin tekemistä. Se mittaa yksilöllisiä tarpeita ja arvoja. Anetta vastaa sähköisiin kysymyksiin, ja tulos puretaan valmennuskeskustelussa.

RMP-motivaatioprofiili on eräänlainen, yksilöllinen sormenjälki, jossa näkyvät Anettan perusmotiivit. Opo on kouluttautunut RMP-masteriksi, joten hän osaa purkaa tuloksen. RMP-motivaatioprofiilin teettäminen maksaa 350 euroa.

Profiili kertoo Anettasta mm. sen, että häntä motivoi riippumattomuus. Vapauskin on hänelle tärkeä asia. Myös status ja voittaminen ovat testituloksen mukaan vahvoja motiiveja.

Sisukas ja määrätietoinen Anetta sanookin olevansa todella motivoitunut tekemään kovasti töitä sellaisen asian eteen, jonka hän asettaa tavoitteekseen.

Lue lisää RMP-motivaatiotyökalun käytöstä.

Vuosi 2014

Anetta kirjoitti ylioppilaaksi E:n papereilla Kalevan lukiosta. Vahvin aine oli psykologia. Anetta sanoo arvostavansa psykologin ammattia, jota hän miettii myös omaksi alakseen. Lukioaikana hän lähti vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Vuoden aikana Anetta oppi paljon itsestään.

Opo neuvoo Anettaa tutustumaan sivuun cimo.fi (kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus), josta löytyy kansainvälisiä työ- ja harjoittelupaikkoja.

  • Abivuoden aikaan

    Yo-kirjoitukset ovat takana, mikä on suuntasi nyt?

    Oletko yo-kirjoitusten kynnyksellä? Käy silloin Abitreeneissä. Jos yo-kirjoitukset ovat jo takana, mikä on suuntasi nyt? Haluatko opiskella, tehdä töitä vai lähteä ulkomaille?

  • Lähetä silmukkavideo

    Lähetä hetkistäsi silmukkavideo.

    Oletko matkalla kohti abivuotta? Vai onko abivuosi jo meneillään? Lähetä hetkistäsi silmukkavideo.