Hyppää pääsisältöön

Kuusi kuvaa Heikki Hurstin elämästä

Heikki Hurstin kuusi kuvaa
Heikki Hurstin kuusi kuvaa Kuva: Yle / valokuvat: Heikki Hursti heikki hursti

Heikki Hursti joutui lapsena pyytämään kavereidensa äideiltä voileipää, koska kotona hän näki nälkää. Nyt Heikki Hursti jakaa leipäjonossa tämän päivän nälkää näkeville ruoka- ja vaateavustuksia mutta myös voimia ja uskoa jaksaa seuraavaan päivään.

Heikki Hurstille valkeni isänsä Veikko Hurstin kuolinvuoteen äärellä, että hänen on jatkettava köyhien ja osattomien ymmärtäjän ja auttajan työtä. Tuosta kymmenen vuoden takaisesta hetkestä lähtien leipäjonossa olevien avuntarvitsijoiden määrä on liki kymmenkertaistunut. Heikki Hursti jaksaa silti tehdä laupeudentyötään oman henkilökohtaisen uskonsa voimin ja vapaaehtoisten työntekijöiden muodostaman yhteisön avulla.

Heikki Hursti syntyi Helsingissä 1954 kaksosena ja perheen kuudesta lapsesta vanhimpana. Lapsuus oli ankaraa köyhyyden ja taiteilijaisä Veikko Hurstin juopottelun takia. Lupaavan jalkapalloilijan uran Heikki Hursti lopetti tultuaan vanhempiensa tavoin uskoon ja siirryttyään seurakunnan nuorisotyöntekijäksi. Nuorena aikuisen Heikki Hursti kiersi sisarustensa ja ystäviensä kanssa Suomea rajuna jeesushippinä ja muusikkona. Jeesushipit pelastivat lukemattomia ikätovereitaan huumeiden ja viinan kurimuksesta.

Meidän Jumalan tähdet - bändiä pidettiin niin rajuna, että kaikki seurakunnat eivät uskaltaneet pyytää meitä esiintymään.

Vanhempiensä Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö - yhdistyksen toiminnanjohtajana ja vetäjänä Heikki Hursti todistaa päivittäin ja viikottain suoranaista kurjuutta. Työyhteisönsä kanssa hän kokee myös innostuksen ja onnistumisen hetkiä silloin, kun saa nähdä jonkun leipäjonossa pitkään käyneen päässeen jaloilleen. Jatkajakin loputtomalta näyttävään työhön on jo näköpiirissä; Heikki Hurstin nuorin lapsi avustaa kokopäivätoimisesti ruuan ja vaatteiden jakelussa.

Kuuntele Heikki Hurstin tarina tästä

Kommentit