Hyppää pääsisältöön

Rokkitähti vuonna 2036?

Aku kehyksissä.
Aku toukokuussa 2014 Aku kehyksissä. Kuva: Yle valmennuskoulu

Unelma-ammatti

Aku (18 v.) on monipuolinen musiikintekijä. Hän säveltää, sanoittaa, laulaa ja soittaa useita instrumentteja, ja hänellä on kaksi bändiäkin. Aku on ottanut sekä basso- että rumputunteja, osallistunut koulun sävellyskursseille sekä esittänyt koulun musikaalissa pääroolin. Aku haaveilee muusikon urasta.

Haluaisin olla rokkitähti.

-Unelmani on koota joukko muusikoita, joita voisin valmentaa, ja joiden kanssa tekisin yhdessä musiikkia.

Aku kertoo...

Olen iloinen, ujo, sosiaalinen, johdonmukainen ja syötävänhyvännäköinen. Parasta minussa on hyvä pylly!

Harrastukset
musiikki, bänditoiminta ja skeittaus

Tärkeintä elämässä
musiikki ja rakkaus

Suurin unelmani
olla rokkitähti

Kokemus valmennuksesta
Erittäin positiivinen! Käteen jäi hyviä neuvoja. Se oli hyvä kokemus.

Valmennuksen työkalu

Akulla on monta projektia työn alla, mikä aiheuttaa hänelle stressiä. Aika ei tahdo millään riittää kaiken tekemiseen ja muistamiseen. Tämän vuoksi opo ehdottaa Akulle testiksi opiskelijan onnenpyörää, jolla saadaan konkreettinen näkemys siitä, mitkä asiat vievät Akun energiaa, ja mitkä asiat tuovat hänelle iloa.

Onnenpyörä on havainnollistava mittari, jolla voi kukin itse arvioida elämän eri osa-alueita, jotka vaikuttavat tasapainoiseen elämään (henkinen hyvinvointi, ajanhallinta, perhe, suku, parisuhde, opiskeluyhteisö, terveys, koti, taloudellinen tasapaino, vapaa-aika, minäkuva, ystävät, liikunta, elämänasenne ja unelmat). Lue lisää.

Tuloksen purussa käy ilmi, että Aku tarvitsee kiireettömiä löhöhetkiä, jotta hänen musiikillinen luovuutensa ei peittyisi stressiin ja väsymykseen. Lisäksi Aku tarvitsee opiskeluun enemmän lukuaikaa.

Vuosi 2014

Akun on Hatanpään lukion 2.luokan musiikkiluokalla. Syksyllä 2015 alkavat ylioppilaskirjoitukset. Aku aikoo kirjoittaa englannin, äidinkielen, uskonnon, biologian ja lyhyen matematiikan.

Aku suunnittelee opiskelevansa tulevaisuudessa musiikkia mahdollisesti jossakin konservatoriossa. Toisaalta häntä kiinnostaa myös kaupan ala. Opo muistuttaa, että kaupallisella puolella on kolmetason koulutuksia: merkonomi on toisen asteen tutkinto, tradenomi on ammattikorkeakoulututkinto ja ekonomi on yliopistotutkinto. Opintopolku.fi on kattava nettisivusto, josta löytyy paljon opiskeluvaihtoehtoja.

  • Abivuoden aikaan

    Yo-kirjoitukset ovat takana, mikä on suuntasi nyt?

    Oletko yo-kirjoitusten kynnyksellä? Käy silloin Abitreeneissä. Jos yo-kirjoitukset ovat jo takana, mikä on suuntasi nyt? Haluatko opiskella, tehdä töitä vai lähteä ulkomaille?

  • Lähetä silmukkavideo

    Oletko matkalla kohti abivuotta? Vai onko abivuosi jo meneillään? Lähetä hetkistäsi silmukkavideo.