Hyppää pääsisältöön

Tietokonealan moniosaaja vai insinööri?

Miska toukokuussa 2014
Miska toukokuussa 2014 Miska toukokuussa 2014 miska

Unelma-ammatti

Miska (20v.) on rakentanut ainakin usealle kaverilleen tietokoneet, sillä hän tuntee tietotekniikkaa monipuolisesti. Lukioaikana hän veti projektiryhmää, joka valmisti koulun videomainoksen. Se oli niin hyvä kokemus, että Miska haluaa ammattiin, jossa tehdään projektityötä.

Haluaisin selvyyttä siihen, mikä on työn ja harrastuksen ero.

Miska harrastaa valokuvausta, videokuvausta, editointia, tietokonepelejä, elokuvia ja musiikkia. Hän on hyvin perillä tietokonealan trendeistä. Miskasta on mukava auttaa muita, mutta hän ei osaa päättää haluaisiko hän olla opettaja, median ammattilainen vai tietokonetekniikan insinööri.

Miska kertoo...

Olen avoin, luotettava, rehellinen ja jääräpäinenkin. Parasta minussa on se, että osaan ottaa muut huomioon.

Parasta elämässä on tavoitteiden toteutuminen.

Tärkeintä elämässä on hyvinvointi.

Unelma-ammattini on projektityöläinen. Toivon, että olen myös paras työssäni.

Suurin unelmani on menestyä.

Valmennuskokemus
se oli avartava.

Valmennuksen työkalu

Jotta Miskan tulevaisuuden tavoite hahmottuisi paremmin, tekee Miska opon opastuksella aarrekartan, sillä yksi Miskan vahvuuksista on visuaalisuus. Opon ideana käynnistää Miskan alitajuntainen mieli ja tietoinen mieli toimimaan yhdessä kohti toivottuja unelmia.
-Aarrekartta on kuin iso muistilappu, jota kannattaa katsoa usein.

Miskan valitsee kuvia, jotka symboloivat niitä asioita, jotka hän haluaa elämäänsä. Kuvat liimataan isolla pahville. Nautintokuviksi Miska valitsee kuvan kaakaosta ja voileivistä. Unelmakuvissa on taas motocross ja lumilautailu. Kenkäkuva symboloi Miskalle uutta ja jännittävää. Oikeanlaisen aarrekattakuvan tunnistaa siitä, että se tuntuu hyvältä.

Miska haluaa valita aarrekarttaan myös kuvan lukiostaan, josta hänellä jäi paljon hyviä muistoja. Marjaana vinkkaa, että kuva kannattaa laittaa aarrekarttaan vain siinä tapauksessa, jos haluaa toimia tulevaisuudessa lukion opettajana. Jos haluaa taas korostaa sitä, että koulukaverit ovat tärkeitä, kannattaa valita mieluummin yhteisöllinen kaverikuva. Lisää aarrekartasta.

Vuosi 2014

Miska kirjoitti ylioppilaaksi C-paperein Hatanpään lukion musiikkilinjalta. Hän pyrki sekä TAMKin kulttuurilinjalle, tietojohtamisen linjalle että Tampereen teknilliseen yliopistoon. Opiskelupaikkaa ei irronnut kummastakaan koulusta. Heinäkuussa Miska meni armeijaan, joten hän tutkii syksyllä opiskeluvalintojaan uudestaan. Marjaana ehdottaa Miskalle, että tämä tutkii opintopolku.fi –sivustoa, sillä sieltä löytyvät syksyn hakuajat.

  • Abivuoden aikaan

    Yo-kirjoitukset ovat takana, mikä on suuntasi nyt?

    Oletko yo-kirjoitusten kynnyksellä? Käy silloin Abitreeneissä. Jos yo-kirjoitukset ovat jo takana, mikä on suuntasi nyt? Haluatko opiskella, tehdä töitä vai lähteä ulkomaille?

  • Lähetä silmukkavideo

    Lähetä hetkistäsi silmukkavideo.

    Oletko matkalla kohti abivuotta? Vai onko abivuosi jo meneillään? Lähetä hetkistäsi silmukkavideo.