Hyppää pääsisältöön

Timo Eränkö: "Tunnen myötätuntoa niitä kohtaan, jotka ovat kaivon pohjalla"

Korkki kiinni -sarjassa Timo Eränkö yllättää yksinkertaisella ohjeella: hän kehottaa viinalakkolaisia kävelemään.

Korkki kiinni -sarjan logo
Korkki kiinni -sarjan logo Kuva: Yle korkki kiinni

Muusikko Timo Eränkö on pysynyt Korkki kiinni –sarjassa vuoden ensimmäiset kolme kuukautta raittiina. Alkuvuoden kameran seuraamasta ajasta Timo on pyhittänyt työnteolle, ja hän on sopinut itsensä kanssa, että alkoholia ei maisteta, ennen kuin uusi levy ja työnalla oleva näytelmä ovat valmistuneet.

Timo pystyy hyvin samaistumaan kaikkiin, joille korkin kiinni laittaminen tuottaa tuskaa.

- Tunnen myötätuntoa niitä kohtaan, jotka tällä hetkellä ovat siellä kaivon pohjalla, ja joille tuntuu mahdottomalta kivuta huurteisen kylmää kaivon reunaa pitkin ylös valoa kohti. Mutta kyllä se tapahtuu, pikkuhiljaa. Olen itse tehnyt sen useammankin kerran, voin luvata että se tapahtuu.

Ahdistuksessa kannattaa lähteä yksin kävelylle. Tai miksei koiran tai kissan tai kilpikonnan kanssa.

Eränkö itse myöntää addiktoituneensa kävelyyn. Hänen on vaikea mennä illalla nukkumaan, jos askelmittariin ei ole päivän mittaan kertynyt vähintään 10.000 askelta.

Kävely on auttanut ahdistukseen, joka iskee erityisesti ryyppyputken jälkeen.

- Ahdistuksessa kannattaa lähteä yksin kävelylle. Tai miksei koiran tai kissan tai kilpikonnan kanssa. Lupaan, että kyllä niitä kiksejä alkaa pikkuhiljaa kaivautumaan hiekan sisältä, vähän kuin äsken mainittuja kilpikonnia.

Kävely on hyvää terveysliikuntaa. Eränkö pystyy omien sanojensa mukaan tekemään myös töitä kävellessään; hän miettii sanoituksia tai kehittelee näytelmäänsä askelten rytmissä.

Sarjan jaksot tiistaisin TV1:llä klo 20 ja samaan aikaan jo myös Yle Areenassa.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää