Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Elektroniikkajätteen vaarat

Ulkolinja: Elektroniikkajätteen vaarat, yle tv1
Elektroniikkajätettä päätyy laittomasti kolmansiin maihin. Lapset purkavat jätettä henkensä uhalla. Ulkolinja: Elektroniikkajätteen vaarat, yle tv1 ulkolinja: elektroniikkajätteen vaarat

TV1 torstaina 15.2.2018 klo 22.30 - 23.25, uusinta keskiviikkona 21.2. klo 23.00
Yle Areenassa 12 päivää

Joka vuosi Euroopassa syntyy lähes 50 miljoonaa tonnia elektroniikkajätettä kuten tietokoneita, televisioita, kännyköitä ja kodinkoneita.

Kierrätys on kallista, ja tämän vuoksi jätteestä 75 prosenttia katoaa.

Elektroniikkajätteestä valtaosa viedään laittomasti, väärillä papereilla Intiaan, Kiinaan tai Afrikkaan, jossa muun muassa lapset purkavat niitä henkensä uhalla.

Jätteet hävitetään luvattomasti ja samalla saastutetaan maan luontoa sekä paikallisten ihmisten elinympäristöä. Käytetyt varaosat myydään edelleen. Piileekö niissäkin vaara?

Electric Tragedy. Tuotanto: Media 3.14. Espanja, 2013. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.