Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Taianomaiset nummet

Avara luonto: Taianomaiset nummet, yle tv1
Lüneburgin nummia peittävät laajat kanervakasvustot. Avara luonto: Taianomaiset nummet, yle tv1 avara luonto: taianomaiset nummet

TV1 lauantaina 7.3.2015 klo 18.45 - 19.30, uusinta sunnuntaina 8.3. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Ala-Saksin osavaltiossa sijaitsevalla Lüneburgin nummella ovat ihmiset ahertaneet vuosisatojen ajan. Nummet olivat satoja vuosia sitten sankkaa metsää, joka aikojen myötä hakattiin. Hakkuuaukeilla muun muassa paimennettiin lampaita. Heinän kasvua edesautettiin kulottamalla aukioita.

Luontokuvaaja Günter Goldmann esittelee, kuinka nummilla voi edelleen tavata torailevia teeriä, mäyriä ja villisikoja sekä kurjenpoikasia etsimässä suojaa emojensa luota. Lüneburgin nummet ovat nykyisin ovat merkittävä kulttuuriympäristökohde ja suojelualue.

Magical Moors: The Big Country. Ohjaus: Günter Goldmann. Tuotanto: EGO Film/NDR Naturfilm/Doclights. Saksa, 2013.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.