Hyppää pääsisältöön

Kasmir, Tokela, Anssi Nykänen, Niki Rock, Samae Koskinen, Aino Venna, Steen1 ja Proteus tunnustavat rakkautensa.

Polvillaan – Samae Koskinen: ”Paul Stanley, olet biisintekijänä nero”

Kun Samae Koskinen lankeaa polvilleen ja purkaa tunteensa idolilleen, seuraa suoraa puhetta. Hän on juuri lukenut Paul Stanleyn elämäkerran Face the Music: A Life Exposed. Siitä välittyi kuva ahneesta, omahyväisestä ja seksirehentelyillä miehisyyttään todistelevasta egomaanikosta.

Samae Koskinen: Best of Paul Stanley

”Paul Stanley on biisintekijänä nero, mutta ihmisenä amatööri”, Koskinen sanoo.

Kissin musiikin Samae Koskinen löysi isänsä levyhyllystä jo polvenkorkuisena. Suhde on säilynyt vahvana läpi elämän. Videolla hän tunnustaa idolilleen, että Paul Stanley esitti eräänlaista roolia jopa hänen esikoisensa syntymässä.

”Kissin jäsenistä 'Paukka' on kovin, koska hän on tehnyt kaikki parhaat biisit. Heitetään nyt vaikka God of Thunder ja Detroit Rock City.”

Lisää Stanleyn Kiss-klassikoita voi kuunnella Samae Koskisen alle valikoimasta soittolistasta.

Äärimmilleen tuotteistettu sarjakuvabändi koukutti 70-luvulla syntyneen sukupolven myös ulkomusiikillisilla ansioillaan ja krääsän kerääminen on usein iso osa Kiss-fanitusta. Koskinen on poikkeus: hän omistaa vain yhden Kiss-paidan, ja sekin tuli Anttilasta ostetun cd:n kylkiäisenä.

Vaikkei sitä ihan heti uskoisi, Samae Koskinen on ottanut Kissiltä vaikutteita myös musiikkiinsa.

”Jos uutta Perilliset-sinkkuani kuuntelee tarpeeksi tarkkaan, sieltä voi erottaa Detroit Rock Citystä varastetun rumpufillin.”

Samae Koskinen: Paul Stanleyn parhaat

1. Room Service
”Meikäläisen ensikosketus Kissiin. Ripeä aloitusraita suosikkilevyltäni, ihana rumpusoundi ja kivaa mikkihiirirokkia.”

2. I Stole Your Love
”Jotenkin supertönkkö Peter Crissin komppi, jota on yritetty peitellä vielä shakerilla. Tappava riffi ja upea gospeltyylinen kysymys–vastaus-kuoro kertosäkeessä.”

3. Black Diamond
”Ehkä paras Paul Stanleyn biisi ikinä. Aina kun kuulen tuon 'hit it' -huudon, meinaa tulla kuset housuun, kun se on niin hyvä.”

4. C'mon and Love Me
”Tai sitten tämä on paras. Fantastinen akustinen kitara messissä rapsuttelemassa. 'You're good looking and looking like you should be good', aijai.”

5. Detroit Rock City
”Mitä tästä nyt voi edes sanoa? Draamaa, energiaa, jännitettä. Neroutta.”

6. I Want You
”Tästä opin pitämään vasta aikuisiällä, mutta erittäin viehättävä biisi. Kun bändi lähtee messiin, se on jotenkin sympaattinen antikliimaksi. Ennen sooloa erittäin hiljaa kuuluva Stanleyn yläkiekaisu on jotain ylimaallista.”

7. Got to Choose
”Kai tältä huonoimmaltakin kultakauden levyltä (Hotter Than Hell) piti jotain valita. Pari ihan kivaa riffiä, mutta aika kesy monella tapaa. 'Uu-uu-uu' -juttu on hieno.”

8. Anything for My Baby
”Siellä se akkari taas rapsuttelee viehkosti. Ihanan raikas ja kevyt soundi. Hyvän mittainen biisi, 2 minuuttia 36 sekuntia.”

9. God of Thunder (demo)
”Se ei taida enää olla edes knoppitietoa, että tämä on Stanleyn tekemä laulu. Tämä demo on tiukka ku mikä.”

10. Tomorrow and Tonight
”Tässä Kiss yritti tehdä Rock and Roll All Niten uudestaan, mutta ei se haittaa. Erittäin kiva hyvän tuulen rokkibiisi. Naiskuoro on erittäin härskin ja seksuaalisen kuuloinen.”

teksti: Janne Flinkkilä
videokuvaus: Janne Flinkkilä ja Ville Malja
videon editointi ja tunnus: Ville Malja

Kommentit