Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

Kameramies 6000 metrissä helikopterin ulkopuolella

Kaukasia 30 päivässä, kuvaa Kaukasus-vuoristosta helikopterista
Kaukasia 30 päivässä, kuvaa Kaukasus-vuoristosta helikopterista kaukasia 30 päivässä

Kaukasia 30 päivässä -sarjan toisessa osassa nähdään Villen ja kuvausryhmän huikea nousu Euroopan korkeimmalle huipulle, Elbrus-vuorelle 5 642 metriin. Elbrus sijaitsee Kaukasus-vuoristossa Kabardi-Balkarian ja Karatšai-Tšerkessian tasavaltojen rajalla Venäjällä.

Katso kuvausryhmän jälkitunnelmat Euroopan huipulta! Mitä sanovat ohjaaja Nanna Tulikoura, kuvaaja Ossi Käki, kameramies Lauri Autere ja leikkaaja Antero Laurila?

 • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

  Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

 • Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Poronverimakkara on saamelainen herkku

  Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

 • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

  Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

 • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

  Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua