Hyppää pääsisältöön

Neljä ideaa jatkaa kehittelyvaiheeseen

Kipinän karsintaäänestyksessä annettiin yhteensä 900 ääntä.

Kipinän karsintaäänestyksen äänet 22.1.2015
Kipinän karsintaäänestyksen äänet 22.1.2015 kipinä

Kärki muodostui melko nopeasti äänestyksen alettua. Ideoista kehittelyvaiheeseen jatkavat

 • Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua, ideoija Juha Järä, 230 ääntä
 • Yhteiskunnallinen "Tehdään hyvää eroperheille" -kampaja, ideoija Raija Panttila, 160 ääntä
 • Musiikkiohjelma vaihtoehtoiselle rockmusiikille, ideoija Jorma Riihikoski, 76 ääntä
 • Yle: suomalainen animaatio maailmalle -dokumentti, ideoija Matti Heikkilä, 22 ääntä

Koska Kipinän ytimessä on uuden luominen, innovointi, sekä tässä kevyessä pilotissa Kipinän koko prosessin testaaminen, äänestyksen ulkopuolelle jäivät ideat teemoissa "Kipinän kehittäminen", "Ideoinnin ulkopuoliset palautteet" ja "Muuten, olen sitä mieltä että". (Kaksi viimeisintä teemaahan lisättiin ideointivaiheen aikana, kun huomasimme, että osa ideoista liittyy Ylen nykytarjonnan tai toiminnan kehittämiseen). Näissä teemoissa saivat eniten ääniä

 • RSO konsertit CC-By-lisensoiduiksi, ideoija Herkko Hietanen, 71 ääntä
 • Knalli ja sateenvarjo takaisin radioon, ideoija Otto Koijari, 40 ääntä
 • Kaikki YLEn sisällöt vapaiksi, ideoija Ilkka Lavas, 22 ääntä

Ylellä on parhaillaan käynnissä hankkeita liittyen sisällön avaamiseen ja lisensseihin. Viemme ideat hankkeissa toimiville - ideat tuovat varmasti lisäpontta hankkeille. Myös toive Knallin ja sateenvarjon palauttamisesta viedään eteenpäin radion väelle.

Kaikki Kipinään tulleet ideat äänimäärineen löydät täältä.

Kehittelyvaiheessa jalostetaan ideoita sparraajien kanssa

Kehittelyvaiheessa on mukana yleläisiä sparraajia, tilaajia ja kehitystuottajia, jotka kehittelevät ideoita eteenpäin yhdessä teidän kanssanne. Heidän ohjauksessaan ideat jalostuvat toteutuskelpoisiksi mahdollista toteutusta varten sekä vertailukelpoisiksi loppuäänestystä silmällä pitäen. Jokainen idea saa oman sparraajan tai sparraajaparin. Kehittelyvaihe käynnistyy toden teolla 26.1., kun sparraajat hyppäävät mukaan. Kehittelyn voi toki aloittaa jo ennen sitä. Loppuäänestys toteutukseen pääsevästä ideasta alkaa 19.2. klo 15.

Ideoiden kehittely, kuten muutkin vaiheet, tapahtuu Kipinässä idean kommenteissa. Sparraajienn tehtävä on kiteyttää keskustelu idean lopputulokseksi, joka julkaistaan viimeistään silloin, kun loppuäänestys alkaa.

Ideoiden sparraajat

 • Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua, sparraaja: Soila Valkama, tuottaja
 • Yhteiskunnallinen "Tehdään hyvää eroperheille" -kampaja, sparraaja: Eve Mantu, toimittaja
 • Musiikkiohjelma vaihtoehtoiselle rockmusiikille, sparraaja: Pertti Ylikojola, tuottaja
 • Yle: suomalainen animaatio maailmalle -dokumentti, sparraaja: Arttu Nurmi, tilaaja, kulttuuri- ja viihdeohjelmat (ja Erkki Astala, tilaaja, draama, yhteistuotannot)
 • Tule mukaan kehittämään ideoita!

  • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

   Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

   Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

  • Anna palautetta Yle Kipinästä

   Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

  Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Kommentti: Totuus Madonnasta

   Madonnan esitys Euroviisuissa mahalasku monella tapaa.

   Madonnan esiintyminen Euroviisuissa oli kamalaa ja epävireistä kuunneltavaa. Totuus on, ettei Madonna ole erityinen lahjakkuus laulajana, mutta se ei ole koskaan haitannut, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Markku Haavisto. Oivoi ja ai kauheeta. Siinä ovat päällimmäiset reaktiot Madonnan lauantaisen Euroviisu-esiintymisen jälkeen.

  • Jobinpostia ja Salomonin tuomioita – testaa, tunnetko metaforat!

   Käytämme kielessä paljon metaforia. Ovatko ne tuttuja?

   Metaforalla tarkoitetaan vertauskuvaa, jota käytämme kielessämme – usein huomaamattamme. Aikojen saatossa jokin asia onkin siirtynyt merkitsemään toista ja alkuperäinen merkitys on kenties jo unohtunut. Tunnetko sinä seuraavien metaforien merkityksen tai alkuperän?